Александровчани у немогућој мисији

Милан Зубовић
Александровчани у немогућој мисији

Бањалука - Најбољи тим АБА лиге прекосутра стиже у Лакташе и то након утакмице у Тел Авиву против Макабија.

Кошаркаши Игокее угостиће Црвену звезду која бриљира ове сезоне на Јадрану, гдје не зна за пораз, али и у Евролиги, гдје има шансе за пролаз међу осам најбољих екипа Старог континента. Александровчани ће имати тежак задатак пред собом, да ураде оно што никоме до сада није пошло за руком на Јадрану и нанесу први пораз актуелном шампиону. Београђани су се лако обрачунали са свим ривалима из региона ове сезоне у АБА лиги, док је једино Игокеа била на прагу великог изненађења у дворани "Александар Николић", али је домаћин славио резултатом 68:66.

Биће ово 12. меч ова два тима у регионалном такмичењу, док су одиграли и један пријатељски. Прва четири обрачуна у АБА лиги припала су Игокеи, да би потом "црвено-бијели" везали четири тријумфа. Затим је екипа из Александровца 2015. направила велико изненађење када је славила у "Пиониру", док је потом Звезда уписала двије побједе. Највећом разликом Игокеа је славила у првом одмјеравању снага 2010. године у Лакташима, када је било 77:59, док најубједљивија Звездина побједа датира из 2014, када су славили са 93:59, док су два пута добили са по 20 пеона разлике. Једини пријатељски сусрет игран у Лакташима 14. новембра 2011. припао је домаћину, а госте је тада предводио Светислав Пешић и у екипи био Бранко Лазић, који и сада носи црвено-бијели дрес. Игокеа тренутно заузима шесто мјесто на табели са по девет побједа и пораза, а послије огледа са Будућности у прошлом колу овом им је други изузетно тежак испит, док ће серију закључити за десетак дана у Загребу против Цедевите.

Улазнице

Улазнице за сусрет 19. кола АБА лиге између Игокее и Црвене звезде, који је на распореду у суботу од 17 часова, данас ће бити пуштене у продају по цијени од 25 марака. Из табора Александровчана напомињу да се карте могу купити само на овлашћеним мјестима, да би се избјегли фалсификати који су се појављивали ранијих година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана