Aleksandar Vukotić, štoper Krupe pred duel sa Željezničarom: Nedjeljni meč ništa ne odlučuje

Darko Pašagić
Aleksandar Vukotić, štoper Krupe pred duel sa Željezničarom: Nedjeljni meč ništa ne odlučuje

Banjaluka - Poslije zimske pauze ovog vikenda utakmicama 19. kola nastavlja se Premijer liga BiH, a na otvaranju proljećne poluetape Krupa će u nedjelju ugostiti Željezničar.

Biće to duel komšija na tabeli koji u preostala četiri kola žele da obezbijede plasman u Ligu za prvaka, s tim da je tim sa "Grbavice" u ovom trenutku u prednosti, jer ima dva boda više od rivala.

Jedan od najboljih igrača Krupe u prvom dijelu sezone, štoper i povremeno kapiten ekipe Aleksandar Vukotić smatra da je start veoma važan, ali da duel sa Željezničarom neće ništa odlučiti što se tiče plasmana u gornjem dijelu tabele.

- Do kraja prvenstva svaki bod je važan u bici za plasman u Ligu za prvaka, ali smatram da su nam ključni dueli u poslednja dva kola, kada dočekujemo Čelik i gostujemo kod Viteza. Pre toga dočekujemo Željezničar i gostujemo kod aktuelnog šampiona Zrinjskog iz Mostara. Svaki bod u jednom od ova dva duela bio bi zlata vredan - naglasio je Vukotić.

On smatra da Željezničar u ovom trenutku možda ima i najbolju ekipu u BiH.

- Odlično su uradili prelazni rok, imaju dobro ukomponovanu celinu koju sjajno vodi iskusni stručnjak Slavko Petrović. Teže nije moglo na otvaranju proleća, ali šta je, tu je. Na svom terenu nikog se ne bojimo i verujem da uz maksimalan angažman možemo ostati neporaženi, što nam je primaran cilj u ovom duelu - nastavio je Vukotić.

Premijerligaš iz Krupe na Vrbasu u ovom susretu biće i te kako oslabljen, jer zbog žutih kartona neće moći igrati napadači Elvir Koljić i Ozren Perić, kao i Irfan Jašarević.

- Uvežbavamo na treninzima mnoge varijante, ali je jasno da ćemo na ovom meču biti praktično bez napadača i zato će nam biti veoma teško. Moraćemo da igramo na jednu loptu, jer verujem da bi baš taj, jedan trenutak mogao da presudi kome će pripasti bodovi u ovom susretu. I naše pristalice su svesne važnosti ovog susreta i siguran da će nam biti 12. igrač na ovom susretu - dodao je Vukotić.

Odlazak

Tokom zimske pauze bilo je govora da će prvotimac Krupe Aleksandar Vukotić otići u inostranstvo, ali od toga nije bilo ništa.

- Žao mi je što nije došlo do transfera, jer bih tako imao priliku da više igrački napredujem, ali možda je ovako bolje. U nastavku sezone imaću priliku da Krupi pomognem da ispuni zacrtane ciljeve, a onda ćemo na ljeto videti šta dalje - naglasio je Vukotić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana