Александар Вукотић, штопер Крупе пред дуел са Жељезничаром: Недјељни меч ништа не одлучује

Дарко Пашагић
Александар Вукотић, штопер Крупе пред дуел са Жељезничаром: Недјељни меч ништа не одлучује

Бањалука - Послије зимске паузе овог викенда утакмицама 19. кола наставља се Премијер лига БиХ, а на отварању прољећне полуетапе Крупа ће у недјељу угостити Жељезничар.

Биће то дуел комшија на табели који у преостала четири кола желе да обезбиједе пласман у Лигу за првака, с тим да је тим са "Грбавице" у овом тренутку у предности, јер има два бода више од ривала.

Један од најбољих играча Крупе у првом дијелу сезоне, штопер и повремено капитен екипе Александар Вукотић сматра да је старт веома важан, али да дуел са Жељезничаром неће ништа одлучити што се тиче пласмана у горњем дијелу табеле.

- До краја првенства сваки бод је важан у бици за пласман у Лигу за првака, али сматрам да су нам кључни дуели у последња два кола, када дочекујемо Челик и гостујемо код Витеза. Пре тога дочекујемо Жељезничар и гостујемо код актуелног шампиона Зрињског из Мостара. Сваки бод у једном од ова два дуела био би злата вредан - нагласио је Вукотић.

Он сматра да Жељезничар у овом тренутку можда има и најбољу екипу у БиХ.

- Одлично су урадили прелазни рок, имају добро укомпоновану целину коју сјајно води искусни стручњак Славко Петровић. Теже није могло на отварању пролећа, али шта је, ту је. На свом терену никог се не бојимо и верујем да уз максималан ангажман можемо остати непоражени, што нам је примаран циљ у овом дуелу - наставио је Вукотић.

Премијерлигаш из Крупе на Врбасу у овом сусрету биће и те како ослабљен, јер због жутих картона неће моћи играти нападачи Елвир Кољић и Озрен Перић, као и Ирфан Јашаревић.

- Увежбавамо на тренинзима многе варијанте, али је јасно да ћемо на овом мечу бити практично без нападача и зато ће нам бити веома тешко. Мораћемо да играмо на једну лопту, јер верујем да би баш тај, један тренутак могао да пресуди коме ће припасти бодови у овом сусрету. И наше присталице су свесне важности овог сусрета и сигуран да ће нам бити 12. играч на овом сусрету - додао је Вукотић.

Одлазак

Током зимске паузе било је говора да ће првотимац Крупе Александар Вукотић отићи у иностранство, али од тога није било ништа.

- Жао ми је што није дошло до трансфера, јер бих тако имао прилику да више играчки напредујем, али можда је овако боље. У наставку сезоне имаћу прилику да Крупи помогнем да испуни зацртане циљеве, а онда ћемо на љето видети шта даље - нагласио је Вукотић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана