Aleksandar Vukotić, kapiten Krupe: Biće nam lako da igramo Ligu za prvaka

Darko Pašagić
Aleksandar Vukotić, kapiten Krupe: Biće nam lako da igramo Ligu za prvaka

Banjaluka - Kapiten Krupe Aleksandar Vukotić iz kola u kolo pruže zapažene partije i ima velike zasluge za sjajna izdanja debitanta u Premijer ligi BiH, koji poslije 17. kola zauzima četvrto mjesto sa sve izglednijim šansama da će se plasirati u Ligu za prvaka.

Krupa bi tako automatski ispunila cilj koji je postavljen pred početak sezone, a to je da premijerligaška groznica ne traje samo jednu sezonu.

- Veoma smo blizu plasmana među šest najboljih i sigurno ovu šansu ne bismo smeli prokockati. A, onda ćemo u duelima sa najboljim klubovima pokazati koliko možemo - naglasio je Vukotić.

On je istakao se sa dosta opreza ušlo u prvenstvo, ali da su stvari veoma brzo došle na svoje mjesto.

- Jednostavno nismo bili dovoljno samouvereni, ali je samopouzdanje iz kola u kolo raslo i vidjeli smo da možemo igrati sa najboljima. Zato vjerujem da još nismo rekli konačnu reč - nastavio je Vukotić.

Ovaj igrač je prije dolaska u Krupu na Vrbas igrao u kraljevačkoj Slogi, a potom u Dolini iz Padine.

- Nisam se nijednog trenutka pokajao, a na početku ove sezone, sam potpisao novi trogodišnji ugovor. Zadovoljan sam svojim igrama, a očito da su zadovoljni i čelnici kluba, kao i stručni štab, jer mi je ukazana čast da u odsustvu povrijeđenog golmana Mladena Ilića nosim kapitensku traku. Tako sam postao prvi igrač sa strane od postanka Krupe sa kapitenskom trakom - rekao je Vukotić.

Na početku sezone u Krupu je došlo nekoliko iskusnijih igrača.

- Dolazak Denisa Čomora, Enisa Sadikovića, Zorana Milutinovića, Radosava Aleksića, Saše Kajkuta i golmana Milorada Nikolića doneo je potrebno iskustvo našoj mladoj ekipi. Od njih imamo mnogo šta da naučimo i sigurno je to bio pravi potez Uprave - naglasio je Vukotić.

Za sada ne razmišlja o promjeni sredine.

- Znam da postoji interesovanje nekoliko klubova za moje usluge, ali imam ugovor sa Krupom. Dogovorio sam se sa čelnicima kluba da u slučaju baš ozbiljne ponude mogu napustiti Krupu na Vrbasu, ali za sada je o tome rano pričati. Imam potpuno povjerenje u čelnike kluba - dodao je Vukotić.

Propušta "Tušanj"

U posljednjem kolu koje će biti odigrano ove jesene, Krupa će u subotu gostovati u Tuzli. Trener Slobodan Starčević neće moći da računa na Vukotića, kao ni na Miljana Ljubenovića i Sašu Kajkuta, jer svi fudbaleri imaju po tri žuta kartona.

- Žao mi je što neću moći pomoći saigračima, ali se nadam da i bez nas trojice možemo ostati neporaženi. Bod bi bio veliki kao kuća, a tri bi nas već sada gotovo sigurno odvela u Ligu za prvaka - naglasio je Vukotić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana