Aleksandar Vasić vjeruje u uspješno proljeće Radnika: Imamo ekipu za peto mjesto

Darko Pašagić
Aleksandar Vasić vjeruje u uspješno proljeće Radnika: Imamo ekipu za peto mjesto

Budva - Jedan od najiskusnijih prvotimaca Radnika Aleksandar Vasić vjeruje da će bijeljinski premijerligaš biti mnogo jači nego jesenas, iako je tokom zimske pauze ekipa doživjela veliki broj promjena.

Po njegovim riječima možda i najveći hendikep za ekipu biće odlazak Dušana Martinovića, koji je odlučio da prestane profesionalno da se bavi fudbalom.

- Sigurno je da će nam naš kapiten mnogo nedostajati, zbog svoje mirnoće i iskustva, ali šta da se radi. Ipak, smatram da bez obzira na silne promjene, pogotovo u zadnjoj liniji, da ćemo u nastavku sezone biti uspješniji nego jesenas i popraviti položaj na tabeli - rekao je 28-godišnji fudbaler koji je u redove Radnika došao početkom 2015. godine.

Prvi dio prvenstva Radnik je završio na sedmoj poziciji, ali je plasman mogao da bude znatno bolji, s obzirom na to da su u posljednja četiri kola osvojili samo bod od mogućih 12.

- Teško je reći šta nam se desilo, ali je jasno da smo jesenas imali daleko manji fond igrača, što se posebno osjetilo u utakmicama kada smo imali po nekoliko povrijeđenih ili kažnjenih. Uz sve to u pojedinim utakmicama nismo imali ni sreće. Sada je potpuno drugačija situacija, jer praktično na svakoj poziciji imamo po dvojicu igrača i na stručnom štabu je samo da napravi pravi izbor. Ukoliko se sve posloži kako treba, mislim da možemo stići do petog mjesta i ponoviti prošlosezonski plasman  - nastavio je Vasić.

Pripreme u Budvi teku po planu, a odigran je i prvi susret u kome je tim iz Semberije poslije preokreta savladao Rudar iz Pljevalja sa 2:1. Poveli su Crnogorci u 54. minutu, ali su Bijeljinci golovima Velibora Đurića i Jovana Motike stigli do pobjede.

- Druga utakmica, druga pobjeda, jer smo pred polazak u Crnu Goru pobijedili Orašje sa 2:0. Međutim, ovoj fazi priprema su rezultati u drugom planu, jer je najvažnije da se ekipa dobro pripremi, ali i da se novajlije uklope u naš sistem igre. Za sada sve to teče po planu i nadam se da će tako i ostati. Ono što je najvažnije da imamo odlične uslove za rad i da za sada nema povreda. Naredni meč igrao u srijedu protiv Mornara iz Bara - dodao je Vasić.

Stigao Hairlahović

Pripremama Radnika na Crnogorskom primorju od juče se pridružio i fudbaler Zrinjskog Ismar Hairlahović, koga je trostruki uzastopni šampion pozajmio Bijeljincima do kraja ove sezone. Ovaj 23-godišnjak, koji igra na poziciji ofanzivnog veznog nije se baš jesenas naigrao kod Blaža Sliškovića i zabilježio je samo šest nastupa uz jednu asistenciju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana