Aleksandar Kosorić od juče i zvanično stanovnik Bijeljine: Novac nije sve u životu

Dušan Repija
Aleksandar Kosorić od juče i zvanično stanovnik Bijeljine: Novac nije sve u životu

Bijeljina - Najveće pojačanje Radnika u zimskom prelaznom roku Aleksandar Kosorić juče je i zvanično stavio paraf na ugovor do kraja sezone, uz obavezu da u Radniku ostane i tokom evropskih kvalifikacija ukoliko se Bijeljinci za to izbore.

U razgovoru za "Glas Srpske" još jednom je ponovio da je odabrao Radnik zbog bivšeg saigrača i cimera u Partizanu Mladena Krstajića, otkrivši da je odbio tri inostrane ponude.

- Norveški Haugesund mi je nudio ugovor na tri godine, Valerenga je takođe bila u igri, kao i turska Bursa, kojoj sam bio i najbliži. Ipak, sve se iskomplikovalo, pa sam zbog Krstajića odlučio da dođem u Bijeljinu. Imao sam moralnu obavezu prema njemu, a novac nije odigrao presudnu ulogu, nije sve u novcu - rekao je Kosorić.

Bivši kapiten Željezničara spada u red najboljih defanzivaca u Premijer ligi i sigurno će biti veliki adut trenera Nebojše Miloševića. Već je debitovao u plavom dresu na pripremama u Antaliji, a iako Radnik rezultatski nije pokazao mnogo, Kosorić ne brine.

- Pripreme se koriste da trener isproba više varijanti. Za ovo koliko sam sa ekipom, vidio sam da imamo kvalitet, a mnoge momke znam odranije. Igrao sam u paru sa Domagojem Franićem, pa Delimirom Bajićem, potrebno je vrijeme da sve legne na svoje i ne sumnjam da će tako biti do proljećne premijere - rekao je iskusni defanzivac.

Prvi test Radnika u nastavku prvenstva biće Olimpik, a upravo je ekipa sa "Otoke" željela Kosorića u svojim redovima.

- Imao sam korektne razgovore sa čelnicima ovog kluba, ali nisam im dao svoju riječ. Oni su ojačali tim, jer su u vrlo teškoj poziciji poslije prvog dijela prvenstva, ali se nadam da će bodove početi osvajati tek poslije našeg meča u Bijeljini. Favoriti smo u tom meču, nadam se pobjedi, koja bi bila veliki korak ka našem plasmanu među šest najboljih ekipa - rekao je Kosorić.

Ambicije i utisci

Osim plasmana u plej-of, Radnik ima šansu da odbrani dva kup trofeja, RS i BiH.

- Uvijek je teže odbraniti nego osvojiti trofeje, međutim, imamo kvalitet za najviše ciljeve. Znao sam da je Radnik odlično organizovan i kvalitetan klub, a sada sam se i lično uvjerio u to - zaključio je Kosorić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana