Александар Косорић од јуче и званично становник Бијељине: Новац није све у животу

Душан Репија
Александар Косорић од јуче и званично становник Бијељине: Новац није све у животу

Бијељина - Највеће појачање Радника у зимском прелазном року Александар Косорић јуче је и званично ставио параф на уговор до краја сезоне, уз обавезу да у Раднику остане и током европских квалификација уколико се Бијељинци за то изборе.

У разговору за "Глас Српске" још једном је поновио да је одабрао Радник због бившег саиграча и цимера у Партизану Младена Крстајића, откривши да је одбио три иностране понуде.

- Норвешки Хаугесунд ми је нудио уговор на три године, Валеренга је такође била у игри, као и турска Бурса, којој сам био и најближи. Ипак, све се искомпликовало, па сам због Крстајића одлучио да дођем у Бијељину. Имао сам моралну обавезу према њему, а новац није одиграо пресудну улогу, није све у новцу - рекао је Косорић.

Бивши капитен Жељезничара спада у ред најбољих дефанзиваца у Премијер лиги и сигурно ће бити велики адут тренера Небојше Милошевића. Већ је дебитовао у плавом дресу на припремама у Анталији, а иако Радник резултатски није показао много, Косорић не брине.

- Припреме се користе да тренер испроба више варијанти. За ово колико сам са екипом, видио сам да имамо квалитет, а многе момке знам одраније. Играо сам у пару са Домагојем Франићем, па Делимиром Бајићем, потребно је вријеме да све легне на своје и не сумњам да ће тако бити до прољећне премијере - рекао је искусни дефанзивац.

Први тест Радника у наставку првенства биће Олимпик, а управо је екипа са "Отоке" жељела Косорића у својим редовима.

- Имао сам коректне разговоре са челницима овог клуба, али нисам им дао своју ријеч. Они су ојачали тим, јер су у врло тешкој позицији послије првог дијела првенства, али се надам да ће бодове почети освајати тек послије нашег меча у Бијељини. Фаворити смо у том мечу, надам се побједи, која би била велики корак ка нашем пласману међу шест најбољих екипа - рекао је Косорић.

Амбиције и утисци

Осим пласмана у плеј-оф, Радник има шансу да одбрани два куп трофеја, РС и БиХ.

- Увијек је теже одбранити него освојити трофеје, међутим, имамо квалитет за највише циљеве. Знао сам да је Радник одлично организован и квалитетан клуб, а сада сам се и лично увјерио у то - закључио је Косорић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана