Alarmantna situacija u zvorničkoj Drini: Spas ili gašenje

D. G.
Alarmantna situacija u zvorničkoj Drini: Spas ili gašenje

Zvornik - Situacija u Drini iz Zvornika odavno nije onakva kakva treba da bude, ali čini se da nikada nije bilo teže, pa je dovedena u pitanje i gola egzistencija kluba.

Zvorničani su poslije pet kola na začelju tabele Premijer lige, ali to je manji problem u odnosu na stanje u klubu. Igračima i radnoj zajednici kasni se sa isplatama zarada, a ukupna dugovanja po završetku prošle sezone iznosila su 190.000 maraka. U međuvremenu, u dogovoru sa lokalnom samoupravom, u klub je ušla menadžerska agencija "Finesa". Očigledno, niko nije provjerio o kakvoj se agenciji radi, dočekani su "spasioci" koji od dolaska nisu uložili nijednu marku. Nova uprava još nije izabrana, jer nema zainteresovanih ljudi da uđu u klub, tako da stara od jula radi u tehničkom mandatu. Tada je izabran samo predsjednik Mirko Milošević.

- Stanje u klubu nikada nije bilo teže i krajnje vrijeme je da se svi uozbiljimo ukoliko želimo dobro Drini. Nemamo mnogo vremena, puno nam znači svaki sat, a ne dan. Nadam se da ćemo uspjeti da izaberemo novu upravu i stabilizujemo stanje u klubu - rekao je Milošević.

Jedina svijetla tačka u datoj situaciji su igrači koji nisu odlučili da štrajkuju zbog neisplaćenih plata.

- Igrači koji su prošle godine igrali za klub nisu dobili četiri plate, a oni koji su ljetos došli u klub nijednu. Iz inata ćemo odigrati ovu utakmicu protiv Borca u kojoj ćemo ako treba izginuti na terenu, ali ćemo ostvariti pobjedu - rekao je jedan igrač Drine koji je želio da ostane anoniman.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana