Aкција Квадрат за будућност: Текстилац скупио 100.000 марака

Душан Репија
Aкција Квадрат за будућност: Текстилац скупио 100.000 марака

Дервента - Ако је судити по почетку акције Фудбалског клуба Текстилац Корт "Квадрат за будућност" Дервента ће врло брзо добити терен са вјештачком подлогом, јер је на "Плаво-бијелој вечери" прикупљено 100.000 марака.

Ово је отприлике четвртина потребног износа како би фудбалери дервентског прволигаша, његове млађе категорије и остали спортисти из града на Укрини имали оптималне услове за тренинг у свим периодима године. Залогај није мали поготово у времену кризе и беспарице, али Дервента се издваја изнад просјека у многим параметрима, што улива оптимизам и у овај подухват. "Бубамара" се у овом граду котрља још од давне 1919. године, а пркосила је и у ратним годинама. Ипак, посљедњих пет година најсјајније су у историји "кројача", који су постали стабилан прволигаш и важан фактор у фудбалу Српске. Да би био направљен коначан искорак, улазак у Премијер лигу, неопходна је адекватна инфраструктура, а један од кључних корака управо је терен са вјештачком подлогом. Осим амбициозне управе клуба коју чине успјешни привредници, велики дио клупског буџета зависи од локалне заједнице. Начелник општине Милорад Симић обећао је додатно издвајање у износу од 50.000 марака. 

- Нисам човјек из спорта и признајем да се у то не разумијем најбоље. Али, знам да је ово нешто што је неопходно нашем граду, нашим спортистима и што је најважније нашој дјеци. Овакве пројекте не могу исфинансирати појединци и општина, они могу урадити добар дио посла, али неопходно је да се у акцију укључи што више наших грађана. Не сумњам да ће они као много пута до сада препознати значај и несебично помоћи нечему што ће остати иза свих нас - рекао је Симић, који је куповином осам ваучера, односно осам квадрата терена по цијени од 50 марака симболично отворио акцију.

Вечери је присуствовало више од 100 пријатеља клуба који су у складу са могућностима куповали ваучере, а биланс је 780 "продатих" квадрата будућег терена и прикупљених 39.000 марака.

- Презадовољни смо почетком, морам признати да нисмо очекивали овако нешто. Људи зову са свих страна, хвале идеју и желе да се укључе. Продали смо још 70 ваучера. Они ће бити прослијеђени у иностранство гдје год има наших људи, а продаваће се у Холандији и Шведској на традиционалним сусретима дијаспоре. Како би све било транспарентно, одмах ћемо на службену страницу клуба ставити сва имена донатора и уплате - рекао је члан управе клуба Давор Пијетловић.

Осим новца, који издвајају за нормално функционисање клуба, пет функционера "кројача" купили су по додатних 50 ваучера.

- Дошли смо до степенице од које даље не можемо сами. Потребна нам је помоћ општине и свих људи добре воље, а знам да у Дервенти има много таквих - рекао је предсједник Скупштине клуба Бојко Гатарић.

Свако путовање почиње првим кораком, а иако је пред Дервенћанима још дуг пут, оптимистично најављују да би терен са вјештачком травом могао бити завршен прије идуће зиме. Тако би фудбалери тренера Зорана Драгишића квалитетно могли да обаве припреме у свом граду, а публика у Дервенти у догледно вријеме да гледа најбоље клубове из БиХ.

Уплате

Сви који желе да подрже акцију могу уплатити новац на сљедеће рачуне:

Нова банка: 555-008-00532739-66

Девизни рачун, ИБAН: БA395550000006133231

СЊИФТ: НОБИБA22

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана