Ајдин Реџић, играч Крупе: Иза мене је најтежа година у животу

Дарко Пашагић
Ајдин Реџић, играч Крупе: Иза мене је најтежа година у животу

Бањалука - У 72. минуту суботње утакмице Крупа - ГОШК (3:0) на терен се послије дуге паузе вратио млади репрезентативац БиХ и један од најбољих играча премијерлигаша из кањона Врбаса Ајдин Реџић.

Овај 22-годишњи централни везни послије сусрета у трећем колу прошлог првенства против Слободе, 6. августа 2017. године, осјетио је јак бол у десном стопалу и послије прегледа установљено је да се ради о фрактури метатарзалне кости. Услиједио је дужи опоравак, повратак на терен и онда обнављање повреде.

- Тада сам видио да је ђаво однио шалу и отишао сам на операцију, која је успјешно изведена у Новом Саду. Била је то најтежа година у мом животу, али сам се вратио - нагласио је Реџић.

До повреде је дошло баш у вријеме када се нашироко причало да ће уз добре услове за себе, али и за клуб, овај младић отићи у иностранство.

- Када су ми рекли да је преда мном дужа пауза, осјећао сам се веома лоше. Било је то као да се срушио сав мој свијет, било, не поновило се. У ових годину сам психички ојачао и више не размишљам о повреди. Још сам млад и знам да могу да се вратим у потпуности и да будем још бољи него прије повреде - наставио је Реџић.

Рекао је да му је сада први циљ да се поново избори за мјесто у стартној постави Крупе.

- Нисам прошао комплетне припреме са екипом и свјестан сам да је велико питање да ли сада пуним темпом могу да издржим свих 90 минута. Али сигурно је да ћу из кола у коло бити јачи и издржљивији. Жеља ми је да и колегама из младе репрезентације помогнем у борби за пласман на Евро. Сада, разумљиво, нисам на списку, али очекујем повратак веома брзо. Најважније је да вјерујем у себе - изјавио је Реџић.

Крупа гура трећу сезону у Премијер лиги и послије шест кола је на шестом мјесту са девет бодова.

- Када се погледа бодовни учинак, морамо бити задовољни, али према приказаним играма морали смо имати далеко више бодова. Права је штета што смо пропустили предност, коју смо имали у дуелима са Широким Бријегом, Радником и Младости, јер бисмо можда сада били и на лидерској позицији - рекао је Реџић.

По његовом мишљењу, Крупа и ове сезоне може много.

- Већи дио екипе остао је на окупу, а са повратком Елвира Кољића добили смо на убојитости. Постигли смо 12 голова на шест мечева и најефикаснији смо у овом тренутку. Можда мало шкрипи у одбрани, јер смо неке голове доста олако примили, али очекујем да будемо опет у горњем дијелу табеле - додао је Реџић.

Реми на “Пецари”

У посљедњој утакмици шестог кола Премијер лиге БиХ на стадиону “Пецара” у Широком Бријегу истоимени домаћин и тузланска Слобода играли су неријешено, 0:0. Послије овог ремија Широкобријежани су остали без прве позиције коју су држали до овог кола и сада су други са 12 бодова, док је Слобода на седмом мјесту са осам.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана