ATP čelendžeru Banjaluka 2014: Kvalifikacije u hali Elit?

Dušan Repija
ATP čelendžeru Banjaluka 2014: Kvalifikacije u hali Elit?

Banjaluka - U slučaju da vremenski uslovi ne dozvole da se kvalifikacije za ATP čelendžer u Banjaluci odigraju sutra i prekosutra na terenima TK Mladost, postoji mogućnost da se one premjeste u halu Elit u banjalučkom naselju Lazarevo.

Konačnu i potvrdu ove informacije trebalo bi da potvrdi supervizor turnira Stefan Kretoa, koji danas dolazi u Banjaluku i koji će izvršiti inspekciju hale.

- Pripremili smo se za alternativno rješenje ukoliko bude padala kiša i mislim da neće biti problema da se kvalifikacije održe u hali. Konačan sud donijeće supervizor, ali mislim da hala ispunjava sve uslove. Što se tiče ostalih priprema, sve je spremno - rekao je direktor turnira Milan Radaković.

Žrijeb kvalifikacija biće obavljen danas, kao i konačan spisak učesnika turnira. Pored Viktora Troickog i Nikole Milojevića, pozivnice organizatora da učestvuju na turniru dobila su još dva srpska igrača.

- Odlučili smo da na turnir pozovemo Marka Đokovića i Lasla Đerea. Smatramo da njih dvojica mogu da doprinesu kvalitetu turnira, da imaju lijepu tenisku budućnost i da im Banjaluka, kao mnogim drugim teniserima može da predstavlja odskočnu dasku u karijeri - rekao je Radaković.

Kroz kvalifikacije u glavni turnir mjesto će obezbijediti četiri tenisera, a mečevi prvog kola glavnog žrijeba igraju se u ponedjeljak. Prvi nosilac je Slovenac Blaž Rola, 87. igrač svijeta, a titulu osvojenu prošle godine brani njegov zemljak Aljaž Bedene.

Vanjoci

Iako je bio prijavljen za turnir, u Banjaluku ipak neće doći njegov najodaniji učesnik Italijan Simone Vanjoci.

- Čuo sam se sa Vanjocijem i rekao mi je da zbog porodičnih obaveza neće moći da dođe. Šteta, jer je propustio samo prvi turnir, a onda učestvovao na 11 uzastopnih, ali je obećao da će doći iduće godine. Tada planira da završi profesionalnu karijeru, a od nas će dobiti specijalnu pozivnicu - rekao je Mišo Radaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana