14. atletska ulična trka Banjaluka 2014: Cvijanovićeva ponovo najbolja

Darko Pašagić
14. atletska ulična trka Banjaluka 2014: Cvijanovićeva ponovo najbolja

Banjaluka - Članica Atletskog kluba Čajetina Zlatibor, Dobojka Biljana Cvijanović osvojila je prvo mjesto na 14. međunarodnoj atletskoj trci "Banjaluka 2014", koja je posvećena proslavi 22. aprila, Dana grada.

Ona je tako ponovila prošlogodišnji uspjeh, a ove godine je u konkurenciji 15 atletičarki koje su se nadmetale na stazi dugoj 2.000 metara u finišu nadmašila drugoplasiranu Mađaricu Zitu Kačer i trećeplasiranu Mateu Matošević iz Hrvatske.

- Drago mi je što sam ponovo trijumfovala u Banjaluci. Trka je bila veoma naporna, jer je bilo dosta sparno vrijeme. Ipak, uspjela sam da u drugom dijelu trke prestignem Mađaricu, koja se pokazala kao vrlo ozbiljna rivalka, i da dođem do nove pobjede. Ovo mi je postala jedna od najdražih trka, a uspjeh na njoj najavljuje dobru sezonu u kojoj mi je glavni cilj da postanem standardna reprezentativka Srbije - rekla je Cvijanovićeva.

U posljednjih nekoliko godina stalni član odabranog društva deset najboljih sportista Republike Srpske u akciji koju organizuje "Glas Srpske", obećala je da će i iduće godine posjetiti grad na Vrbasu.

Mađarica Kačer je prvi put u Banjaluci i zadovoljna je rezultatom.

- Imala sam šansu da slavim, ali je Cvijanovićeva bila bolja u finišu. Nadam se da ću iduće godine biti još uspješnija - rekla je Kačerova.

Uz glavnu, održane su još 24 trke u kojima su se za prva mjesta borili učenici osnovnih i srednjih škola. U njima je učestvovalo skoro 4.000 takmičara.  Pobjednici: cicibanke: Ana Marković, prvi razred: Jelena Majstorović, drugi razred: Marija Mršić, treći razred: Sofija Trapara, četvrti razred: Milica Maličić, peti razred: Bojana Dobrnjac, šesti razred: Adrijana Dragić, sedmi razred: Isidora Kršić, osmi razred: Anastazija Radić i deveti razred: Tea Vranješ. U konkurenciji srednjoškolki, prvi i drugi razredi, najbrža je bila Zorana Galić, a u konkurenciji trećih i četvrtih razreda Gospava Trišić.

Muška konkurencija, cicibani: Aljoša Guzina, prvi razred: Kosta Đudurović, drugi razred: Milijan Kovačević, treći razred: Nikola Jandrić, četvrti razred: Marko Radić, peti razred: Ognjen Ćulum, šesti razred: Čedomir Vlačić, sedmi razred: Miloš Gajić, osmi razred: Srđan Mrzić, deveti razred: Nedeljko Pantoš.

Srednje škole, prvi i drugi razred: Aleksandar Milanović, treći i četvrti: Borislav Dragoljević.

Organizator trke bio je Atletsko klub Borac u saradnji sa gradom Banjaluka i Ministarstvom porodice, omladine i sporta RS.

Gledaoci

Kao i svake godine trka je privukla veliki broj gledalaca, pogotovo učenika koji su bodrili svoje predstavnike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana