13. међународни боксерски турнир Радован Бисић: Стижу боксери из 12 земаља

Дарко Пашагић
13. међународни боксерски турнир Радован Бисић: Стижу боксери из 12 земаља

Бањалука - На 13. међународном боксерском турниру "Радован Бисић", који ће 14. и 15. новембра бити одржан у дворани "Обилићево", требало би да наступе такмичари из најмање десет земаља.

Ово је потврдио Мирко Јокић, шеф стручног штаба Славије, која је организатор ове смотре.

 - На овој смотри требало би да наступе такмичари из Србије, Хрватске, Црне Горе, Македоније, Словеније, БиХ, Швајцарске, Словачке, Њемачке и Аустрије, а долазак су најавили и боксери из Пољске и Мађарске. То је гаранција да ће и ова смотра бити на нивоу претходних, ако не и боља - нагласио је Јокић.

Стратег Бањалучана нагласио је да ће боје Славије на овом такмичењу бранити четворица боксера.

- Слободан Јекић ће наступити у категорији до 56 килограма, Марио Алексић до 60, Јован Стјепановић до 69, а Дарко Кучук до 91 килограм. Вјерујем да ће достојно репрезентовати бањалучки, али и бокс Републике Српске. Иначе, планирано је да првог дана смотре, у петак, 14. новембра, буду одржане полуфиналне борбе са почетком од 18 часова, а дан касније, у суботу, финални мечеви од 15 часова - нагласио је Јокић.

У недјељу у Бањалуци требало је да буде одржан реванш меч финала Купа Републике Српске између Славије и Радника у којем би Бијељинци бранили предност од 11:5 из првог меча.

- Од тога неће бити ништа, јер су из руководства Радника обавијестили да због тешке материјалне ситуације нису у могућности да допутују у Бањалуку. Испало је то крајње некоректно од Бијељинаца, јер смо већ обезбиједили дворану, али и имали друге трошкове у вези са организацијом. Овај меч требало је да нашим боксерима буде и генерална проба за турнир "Радован Бисић", али од тога, нажалост, неће бити ништа - додао је Јокић.

Досадашњи побједници

 

1997. Дејан Јовановић (СР Југославија)

1999. Геард Ајетовић (СР Југославија)

2001. Бојан Росић (БК Славија)

2003. Никола Сјеклоћа (Србија и Црна Гора)

2005. Никола Сјеклоћа (Србија и Црна Гора)

2006. Зоран Митровић (Србија)

2007. Алексеј Шербаков (Србија)

2008. Дарко Кучук (БК Славија)

2009. Предраг Ковачевић (БК Славија)

2010. Стево Золак (БК Славија)

2012. Велибор Видић (БК Славија)

2013. Бојан Алаџић (БК Славија)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана