Звезди титула и Евролига са 43 поена разлике

B92
Звезди титула и Евролига са 43 поена разлике

Кошаркаши Црвене звезде су освојили шампионску титулу у АБА лиги побједом над екипом Будућности у петом мечу финалне серије плеј-офа резултатом 97:54.

Утакмица која је требало да почне у 19.00 је стартовала са готово сатом закашњења, пошто су играчи гостујуће екипе напустили загријавање јер им група навијача Звезде није дозволила да приђу обручу, а потом су им “окупирали” и клупу.

Нешто прије 20.00 је стартовао меч и одмах је било јасно да се домаћи тим боље снашао у цијелокупној ситуацији, иако је прва дионица завршена у каквом-таквом егалу, са пет поена вођства на страни Звезде.

Утакмица је практично завршена до краја полувремена, домаћи су на крилима Борише Симанића доминирали под оба обруча, а о правом односу снага више од резултата говори чињеница да су гости послије 20 минута имали тимски индекс -1, док су играчи Звезде за то вријеме скупили 62 тимска индексна поена.

Са 26 поена предности је Звезда отишла на велики одмор, Будућност ни у једном тренутку није показала ни назнаку екипе која је спремна да смањи разлику, па је она у посљедњој дионици достигла и 44 поена.

Најефикаснији у редовима побједника био је Кеј Си Риверс са 21 поеном, од тога пет тројки из осам покушаја, Бориша Симанић је остао на 10, колико је имао и на полувремену, а Мајкл Оџо је уписао идентичан број поена.

Истакли су се Филип Човић са 9 поена и 9 асистенција, а сјајне партије, иако се то не види у статистици, пружили су Дејан Давидовац и Мохамед Фаје.

Вриједи истаћи и да је Звезда највећу предност стекла у моментима када је на паркету играла без класичних плејмејкера и центра, са Фајеом и Симанићем на мјестима под обручем, те Добрићем, Давидовцем и Риверсом на спољним позицијама.

У тиму Будућности нема играча вриједних помена, најефикаснији је био Норис Кол са 9 поена, колико је имао и на полувремену, Едвин Џексон, Дејвид Вилијамс, Гога Битадзе и Немања Гордић су убацили по 7.

Изабраници тренера Милана Томића су сјајно шутирали - 17/27 за два поена, 16/32 за три, уписали су 27 асистенција.

На другој страни, Будућност је убацила свега 11 од 39 шутева за два поена и 6 тројки из 23 покушаја, уз свега 9 асистенција, а на крају, Звезда је имала индекс корисности 124, док су играчи Будућности сакупили свега 27 поена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана