Zvezdi i Partizanu po 14 miliona evra

Glas Srpske
Zvezdi i Partizanu po 14 miliona evra

Beograd - Odlaskom napadača Ričmonda Boaćija iz Crvene zvezde u kineski Đangsu završeni su transferi u Srbiji za ovu sezonu, a beogradski "vječiti" rivali mogu biti zadovoljni urađenim, jer su im kase od prodaje igrača punije za po 14 miliona evra.

Prodajom igrača iz Gane za 5,5 miliona evra "crveno-bijeli" su udarili pečat na odličan zimski prelazni rok, u kojem su već prodali Gelora Kangu za milion Sparti iz Praga. Oni su naplatili dobre igre tokom jeseni, a njihovim putem mogli su još neki igrači, ali su u klubu odlučili da ih još zadrže. Tako su kompletnu cifru za ovosezonske transfere zaokružili na 14,05 miliona, što je odlična suma. Zvezda je još tokom ljeta prodala braću Luku i Ivana Ilića u Mančester siti, zatim Mihaila Ristića Krasnodaru, pa Srđana Plavšića Sparti iz Praga, dok je golman Filip Manojlović otišao u Hetafe. Nešto malo su zaradili odlaskom Džona Ruiza u Saudijsku Arabiju. Zvezda je tako, što se tiče zarade, ponovila učinak od prije dvije sezone kada je takođe zaradila više od 14 miliona evra, prije svega zahvaljujući prodaji Marka Grujića Liverpulu. Ta i posljednja sezona bile su mnogo izdašnije za Zvezdu u odnosu na nekoliko posljednjih.

Partizan je prije svega naplatio dobre igre iz prošle sezone, kada je imao odličan finiš u kojem je prestigao "vječitog" rivala i došao do titule. Zbog toga su već tokom ljeta prodali Nikolu Milenkovića Fjorentini, Leonarda Ahliju, a Uroša Đurđevića Olimpijakosu. Na to treba dodati i zaradu od prodaje Nemanje Mihajlovića i Evertona Luiza, koji je bio jedini zimski transfer. Sve ukupno su došli do zarade od tačno 14 miliona evra i prvi put poslije tri sezone zaradili ozbiljniji novac. Naravno, pitanje je kada će ponovo imati onakvu sezonu kao što je bila 2013/14, kada su od prodaje inkasirali 21,8 miliona evra. Tada im je glavna "zlatna" koka bio Lazar Marković, za kojeg su od Benfike dobili deset miliona.

Dobre igre u domaćem šampionatu, a prije sve u Evropi, sigurno mnogo utiču na cijene fudbalera i zato se "vječiti" rivali moraju potruditi da im svaka sezona bude bar kao ova što se tiče nastupa u evropskim takmičenjima. Tu se mladi domaći igrači, ali i manje poznati strani mogu dokazati i obezbijediti unosan transfer. U protivnom, teško mogu do prijeko potrebnih para, od kojih zavisi funkcionisanje čitavog kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana