Zvezda vreba veliko iznenađenje na gostovanju kod Arsenala

Glas Srpske
Zvezda vreba veliko iznenađenje na gostovanju kod Arsenala

London - Ove sezone u Ligi Evrope ne postoji teža utakmica od gostovanja kod Arsenala na "Emirejtsu", ali su, uprkos tome, fudbaleri Crvene zvezde spremni da pruže dobru partiju protiv favorita za osvajanje takmičenja.

"Tobdžije" su sa kombinovanim timom odnijele tri boda iz Beograda zahvaljujući majstoriji Olivijea Žirua iako Zvezda nije bila lošiji protivnik. Večeras od 21.05 časova izabranike Vladana Milojevića očekuje još teži zadatak, puni "Emirati", a vjerovatno i potpunija ekipa koju će izvesti Arsen Venger čiji izabranici mogu da obezbijede drugu fazu takmičenja. Optimizma ne nedostaje gostima, kapiten Mičel Donald strategiju zasniva na moranju da se postigne gol kako bi Beograđani osvojili bar bod. A upravo bi remi u ovom meču mogao da bude ključni korak ka evropskom proljeću.

- Imali smo šanse kod kuće, ali nismo dali gol iz tri-četiri prilike. Moraćemo da koristimo naše šanse ako želimo pobjedu, jer će nas u suprotnom kazniti kao i u Beogradu. Ne vjerujem da će mnogo mijenjati svoju taktiku u odnosu na prvu utakmicu. Imaju mnogo dobrih igrača, željnih da se dokažu i igraju. Znamo šta nas čeka, možemo da ih pobijedimo, ali moramo to da dokažemo na terenu - rekao je Donald.

Trener Milojević, koji je Zvezdi od dolaska na klupu donio toliko toga dobrog, moraće ponovo da napravi veliku stvar kada je u pitanju psihološko stanje igrača i tako spriječi bilo kakvu impresioniranost rivalom i velikom scenom. "Crveno-bijeli" od 2006. godine nisu išli na noge ovako velikom rivalu, a tada su odigrali muški protiv Milana i skupo prodali kožu (0:1) na "San Siru". Najiskusniji Nenad Milijaš nije otputovao na Ostrvo, jer očekuje prinovu, a na teren se vraća pouzdani defanzivac Marko Gobeljić. Ponovo će skauti engleskih klubova gledati najboljeg strijelca od svih stranaca u Zvezdinoj istoriji Ričmonda Boaćija, a velika scena uvijek posebno motiviše Nemanju Radonjića. Prije skoro 39 godina Dušan Savić postigao je sjajan gol kojim je Zvezda stigla do 1:1 u Londonu i izbacila Arsenal iz tadašnjeg Kupa UEFA. Sigurno je da niko ne bi imao ništa protiv da isti rezultat bude i večeras.

Grupa H

Keln - BATE Borisov, Arsenal - Crvena zvezda (21.05 časova).

1. Arsenal 3        3        0        0        8:3     9

2. BATE     3        1        1        1        4:5     4

3. C. zvezda          3        1        1        1        2:2     4

4. Keln       3        0        0        3        1:5     0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana