Звезда вреба велико изненађење на гостовању код Арсенала

Глас Српске
Звезда вреба велико изненађење на гостовању код Арсенала

Лондон - Ове сезоне у Лиги Европе не постоји тежа утакмица од гостовања код Арсенала на "Емирејтсу", али су, упркос томе, фудбалери Црвене звезде спремни да пруже добру партију против фаворита за освајање такмичења.

"Тобџије" су са комбинованим тимом однијеле три бода из Београда захваљујући мајсторији Оливијеа Жируа иако Звезда није била лошији противник. Вечерас од 21.05 часова изабранике Владана Милојевића очекује још тежи задатак, пуни "Емирати", а вјероватно и потпунија екипа коју ће извести Арсен Венгер чији изабраници могу да обезбиједе другу фазу такмичења. Оптимизма не недостаје гостима, капитен Мичел Доналд стратегију заснива на морању да се постигне гол како би Београђани освојили бар бод. А управо би реми у овом мечу могао да буде кључни корак ка европском прољећу.

- Имали смо шансе код куће, али нисмо дали гол из три-четири прилике. Мораћемо да користимо наше шансе ако желимо побједу, јер ће нас у супротном казнити као и у Београду. Не вјерујем да ће много мијењати своју тактику у односу на прву утакмицу. Имају много добрих играча, жељних да се докажу и играју. Знамо шта нас чека, можемо да их побиједимо, али морамо то да докажемо на терену - рекао је Доналд.

Тренер Милојевић, који је Звезди од доласка на клупу донио толико тога доброг, мораће поново да направи велику ствар када је у питању психолошко стање играча и тако спријечи било какву импресионираност ривалом и великом сценом. "Црвено-бијели" од 2006. године нису ишли на ноге овако великом ривалу, а тада су одиграли мушки против Милана и скупо продали кожу (0:1) на "Сан Сиру". Најискуснији Ненад Милијаш није отпутовао на Острво, јер очекује принову, а на терен се враћа поуздани дефанзивац Марко Гобељић. Поново ће скаути енглеских клубова гледати најбољег стријелца од свих странаца у Звездиној историји Ричмонда Боаћија, а велика сцена увијек посебно мотивише Немању Радоњића. Прије скоро 39 година Душан Савић постигао је сјајан гол којим је Звезда стигла до 1:1 у Лондону и избацила Арсенал из тадашњег Купа УЕФА. Сигурно је да нико не би имао ништа против да исти резултат буде и вечерас.

Група Х

Келн - БАТЕ Борисов, Арсенал - Црвена звезда (21.05 часова).

1. Арсенал 3        3        0        0        8:3     9

2. БАТЕ     3        1        1        1        4:5     4

3. Ц. звезда          3        1        1        1        2:2     4

4. Келн       3        0        0        3        1:5     0

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана