Звезда узела бод у Лондону

Б92
Звезда узела бод у Лондону

Фудбалери Црвене звезде одиграли су неријешено, 0:0, у Лондону против Арсенала у четвртом колу Лиге Европа.

Црвено-бели одиграли су без страха у Лондону, парирали су лондонском великану, стварали су шансе, а на крају је заслужено било 0:0.

Утакмица је отворена веома динамично. Звезда је одмах показала да се неће бранити, већ да ће покушати да се надиграва са "Тобџијама".

Изабраници Владана Милојевића на самом старту утакмице су имали већи посјед, али се то убрзо промјенило пошто је Арсенал заиграо агресивније.

Могли су домаћи играчи до гола у 11. минуту, али је покушај Жируа одлично одбранио Милан Борјан. Услиједило је мало затишје, а онда нови напади на обије стране. У 34. минуту, за веома кратко вријеме виђене су прилике на обије стране.

Прво је Борјан поново одлично одбранио Жируу, а потом се Срнић нашао у шанси. Радоњић му је добро асистирао, а овај је упутио солидан ударац који је одбранио Мејси.

Недуго затим нова прилика за црвено-бијеле. Послије корнера, Радоњић је шутирао, лопта се одбила до Савића који је главом шутирао, а његова лопта је нажалост ударила у пречку.

До краја полувремена није било прилика.

У наставку меча Арсенал је више притискао, али се Звезда сјајно бранила. Можда црвено-бијели нису били опасни као у првих 45 минута утакмице, међутим одиграли су тактички перфектно.

У 63. минуту Арсенал је имао најбољу прилику да дође до гола предности. Вилшир се нашао унутар 16 метара, пребацио Борјана, лопта је ишла у гол, међутим сјајно са гол линије је реаговао Дамијен Ле Талек.

Екипа Владана Милојевића одиграла је десциплиновано свих 90 минута утакмице, а Боаћи је био најопаснији по гол младог Мејсија. У 81. минуту нападач Црвене звезде нашао се у сјајној прилици, али је лоше шутирао лијевом ногом.

Звезда се више бранила у других 45 минута утакмице, што је и логично с обзиром да пред крај и нису имала много снаге због јаког темпа. Владан Милојевић је фантастично спремио своју екипу која је, још једном, одиграла без страха пред 56.000 гледалаца.

На крају, Звезда носи огроман бод у Београд и тренутно се налази на друго мјесто са бодом више од БАТЕ и два више од Келна.

Звезда у наредном колу гостује БАТЕ Борисову, док Арсенал гостује Келну. Утакмице петог кола на програму су 23.11.

Лига Европе, четврто коло:
Арсенал – Црвена звезда 0:0
Келн - Бате 5:2 (1:2)
Золер 16, Осако 54, 82, Жираси 63, Јојић 90 - Милуновић, Сигневич 33

Група Х:
1. Арсенал 4 3 1 0 8:3 10
2. Звезда 4 1 2 1 2:2 5
3.БАТЕ 4 1 1 2 6:10 4
4. Келн 4 1 0 3 6:7 3

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана