Звезда у плусу 15 милиона евра

Агенција
Звезда у плусу 15 милиона евра

Београд - Због добрих резултата фудбалера у Лиги Европе ове сезоне каса Црвене звезде богатија је готово за десет милиона евра, а ускоро би у њу могло да се слије још 5,5 милиона ако се реализује трансфер нападача Ричмонда Боаћија у Кину.

Током ове зиме много се причало о одласку фудбалера из Гане, у игри су били бројни европски клубови, али на крају ће изгледа пут Азије. Руководство Звезде наводно је прихватило понуду Ђангсу Сунинга од 5,5 милиона евра, а остало је још да Боаћи договори личне услове. Сав посао мораће бити завршен до 28. фебруара, јер до тада траје рок за трансфере у Кини, док је у Европи одавно завршио, па су отпале све остале опције. Ако Боаћи пристане да оде у овај клуб, нови тренер биће му славни Италијан Фабио Капело, што је сигурно велики мотив за момка из Гане. У спортском сектору Звезде сигурно неће бити срећни ако он оде, јер је на 49 мечева за овај клуб постигао 41 гол и забиљежио шест асистенција, али менаџмент трља руке, јер ће клуб додатно стати на ноге, након одличне финансијске ињекције од европских такмичења. Звезда је ту догурала до шеснаестине финала Лиге Европе, гдје је испала од ЦСКА, и тако зарадила више од десет милиона евра, од чега је око милион отпало на организацију мечева и гостовања. Међутим, коначна сума је опет задовољавајућа, а тек слиједи новац од телевизијских права.

- Добар резултат у Европи значи и финансијску добит. Кад се саберу добици од УЕФА, затим оно што је клуб зарадио од улазница и спонзора, долази се до суме веће од десет милиона евра. Организација утакмица код куће није много коштала, јер је најскупље обезбеђење. Највише су, заправо, коштали пут на гостовања и хотели. Некад је клуб изнајмљивао по један чартер, некада два, плаћао смештај... И када се све сабере, просек дође око 100.000 евра по мечу. Још ћемо да видимо колико износи добит од ТВ права, то следује на крају сезоне - рекао је директор маркетинга Црвене звезде Горан Броћић.

На почетку сезоне тешко да је ико могао очекивати оволику добит од Европе, па ово представља врхунски резултат.

Нова казна УЕФА

Да не буде све идеално за Црвену звезду побринула се нова казна из УЕФА. "Црвено-бијели" ће због пропуста у организацији меча против Келна у групној фази Лиге Европе бити условно кажњени затварањем једне трибине двије године и са 56.000 евра. Дисциплинска комисија УЕФА отворила је поступак јер су навијачи користили пиротехничка средства, бацали тврде предмете у терен и блокирали пролазе. Звезда ће затражити појашњење одлуке и шта конкретно не смије да понови са меча одиграног 7. децембра. Уједно, клуб чека казну за пропусте против ЦСКА у Београду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана