Zvezda traži nastavak serije

Agencije
Zvezda traži nastavak serije

Beograd - Košarkaši Crvene zvezde pokušaće večeras da nastave fenomenalan niz pobjeda ove sezone.

"Crveno-bijeli" su maksimalni ove sezone i ostvarili su četiri pobjede u Jadranskoj ligi i jednu u Evroligi. Beograđani će večeras od 18 časova gostovati Neptunasu u Klaipedi u drugom kolu elitnog evropskog takmičenja. Trener Zvezde Dejan Radonjić istakao je da litvanski predstavnik nije autsajder i da se bez potrebe stvara atmosfera u kojoj se njegov klub vidi kao favorit u predstojećem meču.

- Stvara se ambijent da je Neptunas autsajder, ali to je opasna ekipa, posebno na domaćem terenu. Idemo na pobedu, to nam je želja, kao i u svakoj utakmici. Kada je obavljen žrijeb nisu imali formiranu ekipu i sada su znatno jači i iskusniji nego što su bili prošle sezone. Pokazali su da su jako ozbiljna ekipa sa svim karakteristikama litvanske košarke - kazao je Radonjić.

Prema njegovim riječima predstojeća utakmica biće istorijska za Neptunas jer se prvi put igra evroligaški duel u njihovom gradu.

- To može da dovede do situacije da oni odigraju i iznad svog maksimuma. S druge strane pobedili smo Galatasaraj i dobro je što smo ovako počeli, ali treba biti spreman i na druge situacije. Daćemo sve od sebe, ali da ostavimo iza sebe Olimpijakos, Galatasaraj, Laboral i Valensiju, koliko je to realno - upitao je Radonjić slegavši ramenima.

PAROVI

Grupa A

Uniks - Real Madrid (petak, 17)

Žalgiris - Nižnji Novgorod (petak, 18.45)

Dinamo Sasari - Anadolu Efes (petak, 20.45)

 

Grupa B

CSKA - Makabi (18)

Limož - Cedevita (petak, 20)

Unikaha - ALBA (petak, 20.45)

 

Grupa C

Bajern - Panatinaikos (20.45)

Turov - Fenerbahče (21)

Armani - Barselona (21)

 

Grupa D

Neptunas - Crvena zvezda (18)

Galatasaraj - Valensija (19)

Olimpijakos - Laboral Kuća (petak, 20.30)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana