Zvezda srušila » Kralja «

B92
Zvezda srušila » Kralja «

Beograd - Crvena zvezda zabilježila je veliku pobedu u sedmom kolu grupe A, savladavši prvaka Evrope Real Madrid u Pioniru – 94:88.

Srpski i regionalni šampion sada ima skor od tri trijumfa i četiri poraza i četvrti je na tabeli, dok su Madriđani poslije petog poraza na posljednjoj poziciji.

U krcatoj hali Pionir viđena je sjajna utakmica, a tim Dejana Radonjića je, uprkos ispuštenih deset poena prednosti i preokreta Madriđana za +10, odigrao najbolji meč ove sezone i potpuno zasluženo upisao veoma važnu pobjedu, možda i krucijalnu u borbi za TOP 16 fazu.

Odlično je Zvezda otvorila meč, što je bilo izuzetno važno poslije nesrećnog poraza u Strazburu, vodila je na krilima Kvinsija Milera i 12 poena razlike, ali je Real do poluvremena uspio da se vrati na jedan posed zaostatka.

U sličnom ritmu nastavili su gosti poslije pauze, da bi sredinom treće dionice za kratno vrijeme oni bili ti sa dvocifrenim prednošću.

Međutim, crveno-bijeli su nastavili sa svojom igrom, da bi Miler i pogotovo Majk Cirbes u ključnim trenucima bili na visini zadatka, a njemački centar 'završio' je posao sa linije za slobodna bacanja, ubacivši čak 12 uzastopnih poena u posljednjoj deonici.

Ipak, posebno treba istaći da su Nikola Rebić i Marko Gudurić, momci od 19 i 20 godina, u momentima kada se meč lomio pogodili po trojku, a Gudurić je pored trojke pogodio i jednom uz faul, a zatim snažnim zakucavanjem podigao kompletan tim.

Najefikasniji u domaćem timu bio je fenomenalni Majk Cirbes sa 26 poena (10/12 za dva, 6/6 sb), pet skokova i dve blokade, dok je Kvinsi Miler dodao dva poena manje (2/3 za dva, 5/7 za tri, 5/6 sb), uz sedam skokova i po dve asistencije i bloka.

Osim spomeutnog dvojca, jedini dvocifreni bio je još Stefan Jović sa 12 poena (4/8 za dva, 1/2 za tri) i četiri asistencije, ali posle tehničke greške u trećoj dionici nije ulazio u igru, već je zbog šutiranja flašice poslije tehničke i kratkog razgovora sa Dejanom Radonjićem poslat u svlačionicu.

Marko Gudurić našao se na parketu tek u drugoj polovini treće četvrtine, ali ga to nije sprečilo da zabilježi osam poena (2/3 za dva, 1/1 tri) i dva skoka. Vladimir Štimac upisao je sedam poena, Rajan Tompson šest, a Nikola Rebić pet.

U poraženom timu najbolji su bili Serhio Rodriges i Gustavo Ajon sa po 16 poena, s tim da je Rodriges imao i devet uhvaćenih lopti. Trej Tompkins dodao je 14, Filipe Rejes 12, a Andres Noćioni 11 poena.

Tim sa Malog Kalemegdana je ovom pobjedom ponovo znatno uvećala svoje šanse za plasman u TOP 16 fazu, tri kola pre kraja. Crveno-bijeli u narednom kolu, ponovo u Pioniru, čekaju ruski Himki, dok će Real biti domaćin Fenerbahčeu.

Prije početka duela, Crvena zvezda zahvalila se Novaku Đokoviću za sve što je učinio za Srbiju i srpski sport, čestitavši mu na nevjerovatnoj sezoni u kojoj je osvojio 11 titula i pokazao da je neprikosonoven u svijetu tenisa.

Evroliga – sedmo kolo:

Grupa A:
Crvena zvezda – Real Madrid 94:88

četvrtak:
Himki – Bajern Minhen 70:81
Fenerbahče – Strazbur 81:64

Tabela:
1. Fenerbahče 6 1
2. Himki 4 3
3. Bajern Minhen 3 4
4. Crvena zvezda 3 4
5. Strazbur 3 4
6. Real Madrid 2 5

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana