Звезда славила у Тел Авиву

Б92
Звезда славила у Тел Авиву

Тел Авив - Кошаркаши Црвене звезде остварили су пету узастопну побједу у Евролиги савладавши Макаби у Тел Авиву са 71:67

Звезда је у већем дијелу утакмице у Тел Авиву била у заостатку, дјеловало је да ће изгубити, али је одиграла фантастично у финишу и серијом 9-0 дошла је до још једне велике побједе ове сезоне.

Послије прилично изједначеног прве четвртине, Макаби је у другој стекао девет поена предности, али се Звезда брзо вратила и почетком треће дионице дошла је до предности.

У том периоду црвено-бијели су можда пропустили прилику да стекну више од пет поена вишка, па је Макаби уз двије тројке Гаудлока дошао до +6 послије 30 минута.

Распуцали су се и црвено-бијели почетком посљедњег квартала, дошли су до изједначења, па је услиједила драматична завршница. Звезда је у послиједња четири минута одиграла фантастично и у одбрани и у нападу и окончала је меч фантастичном серијом 9-0.

Црвено-бијели сада имају фантастичних 10-8, док је Макаби претрпио 13. пораз у сезони и тешко ће до плеј-офа.

Огњен Кузмић и Стефан Јовић одрадили су највећи дио посла. Кузмић је завршио са 8 поена, 9 скокова, 2 украдене и 2 асистенције, али и закуцавањем за побједу, а Јовић је био архитекта у финишу, а меч је завршио са 14 поена, 3 скока и 7 асистенција.

Томпсон је имао добру ролу са 10 поена, као и Лазић који је у већем дијелу утакмице задржао Гаудлока, а завршио је са 8 поена и 3 скока. Код домаћина, Гаудлок је убацио 19 поена уз 5 скокова, Ајверсон је додао 13 уз 5 скокова, а Вимс је убацио 12.

У наредном колу српски шампион гостује Басконији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана