Zvezda se uzda u tradiciju protiv Panatinaikosa

Agencije
Zvezda se uzda u tradiciju protiv Panatinaikosa

Beograd - Duelom sa Panatinaikosom u Beogradu košarkaši Crvene zvezde večeras od 19 časova završiće izuzetno tešku mini-seriju utakmica tokom koje su odigrali četiri meča za sedam dana.

Beograđani su poraženi od Fenerbahčea u 13. kolu Evrolige i sada će pred svojim navijačima tražiti iskupljenje kojim bi se vratili na pobjednički kolosijek. "Crveno-bijeli" su proigrali u posljednje vrijeme pa sa dosta samopouzdanja dočekuju Atinjane koje su dobili u četiri posljednja meča, od kojih su tri igrali na svom terenu. Najbolji igrač Zvezde protiv Fenera bio je Ognjen Dobrić sa 15 poena i nada se da će se osvježiti nakon povratka u Beograd iz kojeg su izbivali više od sedam dana tokom kojih su boravili u Valensiji, Baru i Istanbulu.

- Grčki tim je u izuzetno dobrom ritmu, igraju dobro, što se vidi i po njihovim rezultatima, čak smatram da ih pomalo i neopravdano izuzimaju iz najužeg kruga kandidata za plasman u samu završnicu. Najavljeno odsustvo Kalatesa i Papasa nas ne zavarava, to je izuzetno jak i dobro ukomponovan sastav. Ovaj mini-ciklus, koji je bio izuzetno važan, ali i naporan završavamo utakmicom u četvrtak. Potreban nam je vetar u leđa i ogromna podrška sa tribina kako bismo došli do dodatne snage i pokušali zabeležiti vrlo važnu pobedu u Evroligi - rekao je Dobrić.

Zvezda u ovaj meč ulazi sa skorom od pet pobjeda i osam poraza, dok PAO ima 9/4. Trener Dušan Alimpijević podijelio je minutažu svojih igrača protiv Fenerbahčea.

- Posle početne nestabilnosti, koja je bila karakteristična gotovo za sve timove Evrolige ove sezone, Panatinaikos se uigrao i uhvatio odličan ritam te upisao četiri pobede u poslednjih pet mečeva. U ovom ritmu najvažnije je da pronađemo svaku sitnicu, neki mali dodatni lični motiv kako bismo došli do dodatne energije u preteškoj seriji. Uspeli smo nekako da rasporedimo minutažu u prethodnoj utakmici i napravimo uvertiru za sledeći meč u kome ćemo igrati pred našim navijačima - rekao je Alimpijević.

"Zeleni" desetkovani

Pored Nika Kalatasa, košarkaši Panatinaikosa na meču protiv Zvezde biće i bez Nikosa Papasa zbog upale krajnika. Atinski velikan ostao je i bez drugog plejmejkera iako je Papas u utorak igrao u pobjedi nad Makabijem iz Tel Aviva (89:78), ali je kasnije dobio povišenu temperaturu i neće putovati u Srbiju. Ove sezone u Evroligi prosječno postiže 10,8 poena uz 1,1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana