Zvezda se remijem oprostila od Evrope

B92
Zvezda se remijem oprostila od Evrope

Beograd - Crvena zvezda završila je učešće u Evropi remijem sa Sasuolom na stadionu 'Rajko Mitić' u plej-ofu za Ligu Evrope – 1:1 (0:1).

Italijanski predstavnik igraće u grupnoj fazi drugog po kvalitetu evropskog takmičenja zahvaljujući ubjedljivom trijumfu u prvom susretu u Ređo Emiliji (3:0).

Duel na najvećem srpskom stadionu pred nešto više od 22.000 gledala obilježila je igra na momente oba tima.

Gosti su od samog starta igrali pametno, čekajući grešku domaćina koji je morao da napadne, a upravo iz jedne takve situacije stigli su do prednosti.

Domeniko Berardi iskoristio je ogroman prazan prostor, stigao do lopte na krilu, ušao u kazneni, zalomio dva čuvara, prije nego što je kroz noge Tomasa Fibela pogodio bliži ugao gola Damira Kahrimana za vođstvo u 28. minutu.

Do kraja prvog dijela igre Sasuolo je propustio još dvije odlične prilike da stigne do gola, ali je i Zvezda imala za čime da žali poslije prvih 45 minuta igre. U samom finišu poluvremena, Džon Ruis je odlično proigrao Moučea, međutim – Argentinac iz situacije '1 na 1' nije uspio da savlada golamana protivnika, da bi Vieira u nastavku akcije prebacio prazan gol sa šest, sedam metara.

Ni nastavak nam nije donio previše razlike u igri oba tima, Zvezda je napadala, Sasuolo pretio poslije kontri, kada se Alesandro Matri ispromašivao, da bi konačan rezultat susreta postavio Aleksandar Katai u 54. minutu.

Kapiten šampiona Srbije probio je kroz sredinu, odigrao dupli pâs sa Ugom Vieriom, a onda odličnim udarcem sa dvadesetak metara poslao loptu u dalji ugao gola gostiju za konačnih 1:1.

Žrijeb za grupnu fazu Lige Evropa održaće se u petak od 13.00 u Monaku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana