Звезда се ремијем опростила од Европе

Б92
Звезда се ремијем опростила од Европе

Београд - Црвена звезда завршила је учешће у Европи ремијем са Сасуолом на стадиону 'Рајко Митић' у плеј-офу за Лигу Европе – 1:1 (0:1).

Италијански представник играће у групној фази другог по квалитету европског такмичења захваљујући убједљивом тријумфу у првом сусрету у Ређо Емилији (3:0).

Дуел на највећем српском стадиону пред нешто више од 22.000 гледала обиљежила је игра на моменте оба тима.

Гости су од самог старта играли паметно, чекајући грешку домаћина који је морао да нападне, а управо из једне такве ситуације стигли су до предности.

Доменико Берарди искористио је огроман празан простор, стигао до лопте на крилу, ушао у казнени, заломио два чувара, прије него што је кроз ноге Томаса Фибела погодио ближи угао гола Дамира Кахримана за вођство у 28. минуту.

До краја првог дијела игре Сасуоло је пропустио још двије одличне прилике да стигне до гола, али је и Звезда имала за чиме да жали послије првих 45 минута игре. У самом финишу полувремена, Џон Руис је одлично проиграо Моучеа, међутим – Аргентинац из ситуације '1 на 1' није успио да савлада голамана противника, да би Виеира у наставку акције пребацио празан гол са шест, седам метара.

Ни наставак нам није донио превише разлике у игри оба тима, Звезда је нападала, Сасуоло претио послије контри, када се Алесандро Матри испромашивао, да би коначан резултат сусрета поставио Александар Катаи у 54. минуту.

Капитен шампиона Србије пробио је кроз средину, одиграо дупли пâс са Угом Виериом, а онда одличним ударцем са двадесетак метара послао лопту у даљи угао гола гостију за коначних 1:1.

Жријеб за групну фазу Лиге Европа одржаће се у петак од 13.00 у Монаку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана