Zvezda se nada trećoj sreći

Agencije
Zvezda se nada trećoj sreći

Beograd - Košarkaši Crvene zvezde sa imperativom pobjede ulaze u večerašnju utakmicu (20 časova) sedmog kola top 16 faze Evrolige sa Cedevitom.

Eventualnim kiksom na domaćem parketu protiv direktnog konkurenta tim sa Malog Kalemegdana napravio bi veliki korak nazad u borbi za plasman među osam najboljih. U šest odigranih kola imaju po tri pobjede i poraza. Ove sezone odigrali su dva meča u ABA ligi iz kojih je kao pobjednik izašla Cedevita, a ovo će biti njihov prvi evropski duel. Trener Zvezde Dejan Radonjić svjestan je kvaliteta rivala.

- Pre svega, moramo biti svesni da su nas dva puta savladali  što govori da je neophodna ozbiljnost kako bi ih prvi put pobedili ove sezone. Pokazali su kvalitet u oba meča protiv nas, imaju puno razloga da grade svoj optimizam, ali verujem da možemo da odgovorimo na to i da dođemo do pobede. Verujem da će osetiti malo drugačiju atmosferu nego što je bila na našem prošlom suretu u "Pioniru" - rekao je Radonjić.

Crnogorski stručnjak izdvojio je Miru Bilana i Džejkoba Pulena kao igrače od kojih prijeti najveća opasnost.

- Činjenica je da imaju dobar tim, na svim pozicijama su popunjeni sa dva dobra igrača. Bilan se izgradio u jednog od najboljih evropskih centara, Pulen igra sezonu karijere, smatralo se za Henrija Vokera da neće biti dovoljno dobar, ali je suprotno pokazao. Tu su Nemanja Gordić, Fran Pilepić koji je u odličnoj formi, uz mlađe Karla Žganeca, Marka Aparovića i jako talentovanog Džanana Musu. Naš pristup mora biti mnogo bolji nego na prošloj utakmici sa njima, i moraćemo da odigramo mnogo kvalitetnije u oba pravca - kazao je Radonjić koji je dodao da imaju određenu računicu da bi još četiri pobjede možda bile dovoljne za prolaz dalje, ali je istakao da je to više stvar prognoze nego stručne analize.

Prema pisanju španskog lista "Mundo Deportivo" Crvena zvezda konkuriše za jedno od tri mjesta u narednoj sezoni Evrolige, a konkurencija su joj Himki, Lokomotiv Kubanj i Bajern.

Protiv Efesa van Beograda

Crvena zvezda će dočekati Anadolu Efes u sljedećem kolu, a meč će se najvjerovatnije igrati van Beograda. Utakmica sa turskim timom na rasporedu je 26. februara, kada će dvorana "Pionir" biti zauzeta zbog postavljanja podloge za Dejvis kup dok je u "Kombank" areni najavljena konferencija "Momentum". Rezervne opcije su novosadski "Spens" kapaciteta 7.000 mjesta i vršački "Milenijum" koji može da primi 5.000 gledalaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana