Звезда се нада трећој срећи

Агенције
Звезда се нада трећој срећи

Београд - Кошаркаши Црвене звезде са императивом побједе улазе у вечерашњу утакмицу (20 часова) седмог кола топ 16 фазе Евролиге са Цедевитом.

Евентуалним киксом на домаћем паркету против директног конкурента тим са Малог Калемегдана направио би велики корак назад у борби за пласман међу осам најбољих. У шест одиграних кола имају по три побједе и пораза. Ове сезоне одиграли су два меча у АБА лиги из којих је као побједник изашла Цедевита, а ово ће бити њихов први европски дуел. Тренер Звезде Дејан Радоњић свјестан је квалитета ривала.

- Пре свега, морамо бити свесни да су нас два пута савладали  што говори да је неопходна озбиљност како би их први пут победили ове сезоне. Показали су квалитет у оба меча против нас, имају пуно разлога да граде свој оптимизам, али верујем да можемо да одговоримо на то и да дођемо до победе. Верујем да ће осетити мало другачију атмосферу него што је била на нашем прошлом сурету у "Пиониру" - рекао је Радоњић.

Црногорски стручњак издвојио је Миру Билана и Џејкоба Пулена као играче од којих пријети највећа опасност.

- Чињеница је да имају добар тим, на свим позицијама су попуњени са два добра играча. Билан се изградио у једног од најбољих европских центара, Пулен игра сезону каријере, сматрало се за Хенрија Вокера да неће бити довољно добар, али је супротно показао. Ту су Немања Гордић, Фран Пилепић који је у одличној форми, уз млађе Карла Жганеца, Марка Апаровића и јако талентованог Џанана Мусу. Наш приступ мора бити много бољи него на прошлој утакмици са њима, и мораћемо да одиграмо много квалитетније у оба правца - казао је Радоњић који је додао да имају одређену рачуницу да би још четири побједе можда биле довољне за пролаз даље, али је истакао да је то више ствар прогнозе него стручне анализе.

Према писању шпанског листа "Мундо Депортиво" Црвена звезда конкурише за једно од три мјеста у наредној сезони Евролиге, а конкуренција су јој Химки, Локомотив Кубањ и Бајерн.

Против Ефеса ван Београда

Црвена звезда ће дочекати Анадолу Ефес у сљедећем колу, а меч ће се највјероватније играти ван Београда. Утакмица са турским тимом на распореду је 26. фебруара, када ће дворана "Пионир" бити заузета због постављања подлоге за Дејвис куп док је у "Комбанк" арени најављена конференција "Моментум". Резервне опције су новосадски "Спенс" капацитета 7.000 мјеста и вршачки "Миленијум" који може да прими 5.000 гледалаца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана