Zvezda se nada brejku u Morači

Agencija
Zvezda se nada brejku u Morači

Podgorica - Finalna serija ABA lige između Crvene zvezde i Budućnosti biće nastavljena večeras od 20 časova trećom utakmicom dok je rezultat u seriji 1:1 koja se igra na tri pobjede.

"Crveno-bijeli" će pokušati da sruše tvrđavu Podgoričana koja je neosvojiva 20 utakmica u nizu i posljednji poraz u "Morači" doživjeli su 18. decembra 2016. protiv Cedevite. Biće to težak zadatak za Beograđane koji su samo dva puta slavili u glavnom gradu Crne Gore na 11 posljednjih gostovanja. Ove sezone odigrali su četiri utakmice i Zvezda je samo posljednji obračun riješila u svoju korist. Evidentno je da je ovo najbitniji meč u seriji jer ko ostvari pobjedu već je jednu ruku stario na pehar i teško je očekivati da bude poražen u naredna dva susreta.

- Idemo u Podgoricu da u najmanju ruku vratimo seriju u Beograd. Kao što je naš rival došao do jednog brejka, ne vidim zašto i mi ne bismo uradili isto. Sve utakmice protiv Budućnosti bile su na jednu loptu i u narednoj verujem da će odlučivati jedna lopta, jedan posed. Spremni smo na napetu atmosferu i takav ambijent nas motiviše jer imamo dovoljno zrelosti u ekipi za takvo što. Pero Antić je bolje i putuje sa nama dok ćemo o njegovom nastupu odlučiti na dan utakmice, a Nemanja Dangubić ne putuje u Crnu Goru - rekao je trener "crveno-bijelih" Dušan Alimpijević.

Među najboljim igračima Zvezde na dvije posljednje utakmice je Ognjen Dobrić očekuje "vrlu" atmosferu, ali u granicama sportskog navijanja.

- Putujemo na dve utakmice u Podgoricu sa jasnim ciljem, da izborimo pobedu, ako se ukaže prilika možda i više od toga. Znamo se dobro sa ekipom Budućnosti i sve su bile neizvesne, ali je sigurno da ćemo se boriti do granica svojih mogućnosti. Moramo igrati borbeno, skoncentrisano, poput završnice druge utakmice koja nam je pokazala neke smerice - istakao je Dobrić.

Četvrti susret biće igran u subotu od 21 sat.

"Đetići" ne mogu u Evroligu?

Šampionska titula donosi plasman u Evroligu iduće sezone, ali prema posljednjim informacijama Budućnost ukoliko postane prvak neće moći da nastupi zbog tehničkog problema. Naime, kapacitet dvorane "Morača" je 4.000 mjesta što je za hiljadu manje od onoga koliko zahtijeva Evroliga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana