Звезда савладала Игокеу у Београду

Б92
Звезда савладала Игокеу у Београду

Београд - Кошаркаши Црвене звезде победили су екипу Игокее са 85:80 (22:19, 26:19, 16:20, 21:22) у послједњем мечу 10. кола АБА лиге.

Изабраници Душана Алимпијевића остварили су осми тријумф у регионалном такмичењу, док су „Игоси“ доживјели и шести пораз.

Поново одличан меч за Звезду одиграо је Дејан Давидовац, који је покренуо серију и на неки начин „сломио“ Игосе у четвртој деоници. Меч је завршио са осам поена, пет асистенција, три скока, једном блокадом и украденом лоптом - индекс 17.

У првој четвртини Матијас Лесор је незгодно пао, али испоставило се ништа озбиљно.

Утакмица је отворена нешто спорије, међутим брзо су обије екипе ухватиле добар ритам. Звезда се мучила са процентом ван линије 6,75, пошто је у првој дионици погодила само једну тројку из осам покушаја.

Послије првих 10 минута игре Звезда је водила са 22:19, а онда је у другој дионици предност само расла.

Све захваљујући сјајном Тејлору Рочестију који је убацио 15 поена и подјелио четири асистенције. Звездин Американац погађао је из свих позиција и предност црвено-бијелих износила је +15, 45:30.

У првом периоду требало би истаћи сјајну тимску игру, пошто је сваки играч дао солидан допринос. Актуелни шампион Србије и региона на полувремену је имао +10, 48:38.

У трећој деоници дошло је до опуштења Црвене звезде. Игокеа је то знала да искористи и да дође на само -2. Ипак, да се пред послједњих десет минута не уђе са само +3, побринуо се Лесор који је погодио уз фаул на крају дионице, 64:58.

Као што је речено, у послједњој дионици Давидовац је играо одлично на оба краја терена и тако је осигурао побједу Звезди. На крају 85:80. Одличан меч за Игокеу одиграо је Роберт Рикић који постигао 23 поена. Код Звезде најефикаснији био је Рочести са 20.

Звезда ће у слиједећем колу АБА лиге играти против Цибоне у Загребу, а Игокеа ће дочекати Мегу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана