Zvezda sanja nokaut fazu nakon 25 godina

Agencije
Zvezda sanja nokaut fazu nakon 25 godina

Beograd - Jedan od najvažnijih mečeva u novijoj istoriji fudbaleri Crvene zvezde odigraće večeras protiv Kelna i imaće priliku da prezime u evropskim takmičenjima prvi put poslije 25 godina, što bi bila kruna rezultata sadašnje generacije koju predvodi trener Vladan Milojević.

„Crveno-bijeli“ su 1992. posljednji put tokom proljeća igrali u Evropi, a to je bilo godinu poslije najvećeg uspjeha u istoriji kluba kada su osvojili Ligu šampiona. Od tada je prošlo mnogo sezona, a Zvezda nije bila ni blizu tog rezultata. Često se nije ni kvalifikovala za evropska takmičenja, a kamoli da je prolazila u nokaut fazu. Ove sezone stvari su se promijenile i pobjeda protiv Kelna klub dijeli od velikog uspjeha. Nijemci su u Beograd stigli sa samo 16 igrača, pošto su bukvalno „osakaćeni“ povredama čak 11 fudbalera. Keln će na raspolaganju imati samo 11 profesionalaca, a tu su čak trojica momaka iz amaterskog tima. Problem za novog trenera Štefana Rutenbeka pogotovo će biti u odbrani gdje na raspolaganju ima samo jednog štopera. „Crveno-bijelima“ je dovoljan bod ako BATE ne pobijedi Arsenal u Londonu, ali u Zvezdi niko ne razmišlja o remiju.

  • Ne volim da kalkulišem ni u životu, ni u sportu. Idemo bez kalkulacija. Možda jeste veća važnost utakmice nego inače, ali ova nije ništa drugačija od ostalih. Sve u superlativu mogu da kažem o protivniku, bez obzira na njihovu situaciju i poziciju na tabeli. Mislim da mnoge stvari preuveličavamo kada je njihov kvalitet u pitanju. Važnost i pritisak postoje, ali mi smo sportisti. Rekao sam da uživamo, ova generacija je dovela Zvezdu ovde gde jeste. Neka budu ono što jesu, neka uživaju pa ćemo videti koji je krajnji rezultat. Za mene su oni uvek pobednici, staću ispred njih šta god bude bilo. Oni su ti koji su posle toliko godina doveli Zvezdu ovde. Ovo nije kraj već početak vraćanja Zvezde na mesto koje joj pripada - rekao je Milojević.

Grupa H

Tabela

1. Arsenal          5       3       1       1       8:4    10

2. Crvena zvezda 5       1       3       1       2:2    6

3. Keln       5       2       0       3       7:7    6

4. BATE     5       1       2       2       6:10  5

Parovi šestog kola: Crvena zvezda - Keln (21.05), Arsenal - BATE (21.05).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana