Звезда послије драме поражена у Загребу

Б92
Звезда послије драме поражена у Загребу

Кошаркаши Црвене звезде изгубили су у неизвесном мечу у Загребу од екипе Цедевите, у петом колу АБА лиге - 79:74.

Изабраници Душана Алимпијевића везали су други пораз, послије изгубљеног меча од Будућности, у прошлом колу, док су пулени Јурија Здовца прекунули низ од четири пораза.

Меч у Згребу од почетка до краја био је неизвјесан.

Црвено-бијели су боље започели меч и послије стартног вођства Цедевите д 2:0, преузели контролу у Загребу, да би у финишу прве дионице домаћини смањили предност на поен заостатка – 19:18.

У другом кварталу Звезда је направила велики број грешака и успјела да изгуби чак десет лопти, док су Хрвати имали само три изгубљене лопте.

На среди другог квартала Цедевита је имала девет поена предности – 31:22, а иако је домаћи састав био близу двоцифрене предности, тим из Београда је заигао боље у завршници па је полувријеме завршено изједначеним резултатом – 39:39.

У другом полувремену виђена је резултатска клацкалица. Доста фаулова на једној и на другој страни.

У самој завршници играч Звезде Тејлор Рочести био је прецизан са линије за слободна бацања, а на другој страни то су били Андрија Стипановић, односно Деметрис Николс за водјство Цедевите од 75:72, 30 секунди пре краја.

Код екипе из Београда истакао се Тејлор Рочести са 18 поена, а пратили су га Милко Бјелица са 12, као и Перо Антић и Џејмс Фелдин са по 11.

Најефикасњи играч дербија био је Џанан Муса, са 17 поена, а двоцифрен су били Кевин Марфи са 14 , Крис Џонсон са 13 поена, и Стипановић са десет. На другој страни,

Звезда је пала са првог на друго мјесто на табели и има три побједе и два пораза, колико имају Партизан и Цедевита. Прва је Будућност скором од четири побједе и једним поразом.

У наредном, шестом колу, Звезда ће у понједељак 30. октобра у Београду играти против екипе МЗТ Скопље, а Цедевита ће два дана раније у Сремској Митровици играти против Мега Бемакса

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана