Zvezda ofanzivom postrojava armiju

Ivan Dragičević
Zvezda ofanzivom postrojava armiju

Beograd - Bez želje da mijenjaju dosadašnje navike i sa potpunim odsustvom straha fudbaleri Crvene zvezde večeras od 18 časova dočekuju moskovski CSKA u 1/16 finala Lige Evrope.

Toliko puta je napisano o težini utakmice i godinama čekanja na evropsko proljeće. Ova generacija Zvezdinih fudbalera uspjela je ono što prethodnici nisu, poslije 25 godina navijači "crveno-bijelih" bodriće svoje ljubimce u nokaut fazi evropskog takmičenja. Do sada su Beograđani djelovali izvanredno, ponekad čak i impresivno. Nošeni samopouzdanjem i znanjem trenera Vladana Milojevića svi zajedno vjeruju da Zvezda nije dala sve i da je posljednja riječ još daleko. Sa istim žarom i optimizmom napašće se CSKA čiji je kvalitet neosporan.

- Nisam trener koji voli da kalkuliše, imamo naš plan. Napad je najbolja odbrana, oduvek je tako i ne bih voleo da moji igrači drugačije razmišljaju. CSKA dolazi iz Lige šampiona, nedostajao im je dobar centarfor i dobili su ga povratkom Ahmeda Muse. Defanzivna linija im ima preko 1.000 zajedničkih utakmica. Teško možemo nešto sakriti jedni od drugih, neka ostane mala tajna kako ćemo izgledati - rekao je Milojević.

Zvezdin trener priznaje da se najviše pribojavao igranja pred praznim tribinama. UEFA je promijenila odluku i dozvolila prisustvo publike tako da će stadion "Rajko Mitić" biti prepun i huk sa tribina biće veliki vjetar u leđa.

- Nismo bili živi nekoliko dana dok smo čekali odluku. Zvezda zaslužuje spektakl, u klubu kruži pozitivna energija i pokušaćemo da je iskoristimo. Svi igrači su spremni, Ričmond Boaći je odradio ceo trening i videćemo kako će se osećati. Nekih dilema imam i nadam se da ću ih otkloniti do početka utakmice - rekao je Milojević.

Pomenuti Musa je veliko pojačanje za Moskovljane, Vitinjo je najbolji strijelac i ukoliko se uklope kako treba mogli bi da budu veoma opasni u tandemu. O iskustvu njihove defanzive već je sve rečeno. Predvodnik ofanzivne linije je iskusni Alan Džagovev, čovjek koji igra desetu sezonu za armijski klub. CSKA karakteriše kontinuitet, ekipa je godinama zajedno, dok je Leonid Slutski na klupi sjedio sedam godina dok ga nije naslijedio Viktor Gonačrenko i postavio drugačiji sistem. Vezni red je snažan sa ruskim reprezentativcem Aleksandrom Golovinom, Bibrasom Nathom i čvrstim Pontusom Vernblumom. Očigledno je da će se na sredini voditi velika bitka, jer ni jedni ni drugi nemaju nekog čarobnjaka pa se ponovo povelo pitanje odlaska najkreativnijeg Zvezdinog fudbalera Gelora Kange.

- Ne bih se osvrtao na jesenji deo sezone, sve što je bilo lepo pamtićemo, a ružno zaboraviti. Kanga je otišao i idemo dalje. Važno mi je da imam tim u kojem vlada jedinstvo. Trudićemo se da budemo ono što smo bili do sada, borićemo se i dati sve od sebe, a ako neko mora da bude favorit, onda je to CSKA - zaključio je Milojević.

Trener gostiju ne može da računa na Alekseja Berezuckog, Gergija Ščenikova i Timura Žamaletdinova.

Postave

Crvena zvezda

Borjan

Stojković

Savić

Le Talek

Rodić

Donald

Jovičić

Krstičić

Srnić

Radonjić

Ben

CSKA

Akinfeev

V. Berezucki

Vasin

Ignaševič

Nababkin

Fernandes

Vernblum

Golovin

Džagoev

Musa

Vitinjo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana