Звезда офанзивом постројава армију

Иван Драгичевић
Звезда офанзивом постројава армију

Београд - Без жеље да мијењају досадашње навике и са потпуним одсуством страха фудбалери Црвене звезде вечерас од 18 часова дочекују московски ЦСКА у 1/16 финала Лиге Европе.

Толико пута је написано о тежини утакмице и годинама чекања на европско прољеће. Ова генерација Звездиних фудбалера успјела је оно што претходници нису, послије 25 година навијачи "црвено-бијелих" бодриће своје љубимце у нокаут фази европског такмичења. До сада су Београђани дјеловали изванредно, понекад чак и импресивно. Ношени самопоуздањем и знањем тренера Владана Милојевића сви заједно вјерују да Звезда није дала све и да је посљедња ријеч још далеко. Са истим жаром и оптимизмом напашће се ЦСКА чији је квалитет неоспоран.

- Нисам тренер који воли да калкулише, имамо наш план. Напад је најбоља одбрана, одувек је тако и не бих волео да моји играчи другачије размишљају. ЦСКА долази из Лиге шампиона, недостајао им је добар центарфор и добили су га повратком Ахмеда Мусе. Дефанзивна линија им има преко 1.000 заједничких утакмица. Тешко можемо нешто сакрити једни од других, нека остане мала тајна како ћемо изгледати - рекао је Милојевић.

Звездин тренер признаје да се највише прибојавао играња пред празним трибинама. УЕФА је промијенила одлуку и дозволила присуство публике тако да ће стадион "Рајко Митић" бити препун и хук са трибина биће велики вјетар у леђа.

- Нисмо били живи неколико дана док смо чекали одлуку. Звезда заслужује спектакл, у клубу кружи позитивна енергија и покушаћемо да је искористимо. Сви играчи су спремни, Ричмонд Боаћи је одрадио цео тренинг и видећемо како ће се осећати. Неких дилема имам и надам се да ћу их отклонити до почетка утакмице - рекао је Милојевић.

Поменути Муса је велико појачање за Московљане, Витињо је најбољи стријелац и уколико се уклопе како треба могли би да буду веома опасни у тандему. О искуству њихове дефанзиве већ је све речено. Предводник офанзивне линије је искусни Алан Џаговев, човјек који игра десету сезону за армијски клуб. ЦСКА карактерише континуитет, екипа је годинама заједно, док је Леонид Слутски на клупи сједио седам година док га није наслиједио Виктор Гоначренко и поставио другачији систем. Везни ред је снажан са руским репрезентативцем Александром Головином, Бибрасом Натхом и чврстим Понтусом Вернблумом. Очигледно је да ће се на средини водити велика битка, јер ни једни ни други немају неког чаробњака па се поново повело питање одласка најкреативнијег Звездиног фудбалера Гелора Канге.

- Не бих се освртао на јесењи део сезоне, све што је било лепо памтићемо, а ружно заборавити. Канга је отишао и идемо даље. Важно ми је да имам тим у којем влада јединство. Трудићемо се да будемо оно што смо били до сада, борићемо се и дати све од себе, а ако неко мора да буде фаворит, онда је то ЦСКА - закључио је Милојевић.

Тренер гостију не може да рачуна на Алексеја Березуцког, Гергија Шченикова и Тимура Жамалетдинова.

Поставе

Црвена звезда

Борјан

Стојковић

Савић

Ле Талек

Родић

Доналд

Јовичић

Крстичић

Срнић

Радоњић

Бен

ЦСКА

Акинфеев

В. Березуцки

Васин

Игнашевич

Набабкин

Фернандес

Вернблум

Головин

Џагоев

Муса

Витињо

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана