Звезда одлична против ЦСКА, у Москву без примљеног гола

B92
Звезда одлична против ЦСКА, у Москву без примљеног гола

Београд - Фудбалери Црвене звезде одиграли су одличан меч против ЦСКА и ремизирали без голова (0:0) у првом мечу шеснаестине финала Лиге Европе.

’Црвено-бијели’ су одиграли веома борбено, у већем дијелу меча сјајно парирали фаворизованом противнику и на крају потпуно заслужено иду у Москву са активним резултатом.

Реванш меч на програму је слиједеће сриједе од 18 часова на московској ’ВЕБ арени’.

Током читавог дана у Београду је падала киша, која је пред меч прерасла у снијег, па су услови више одговарали гостима из Москве. Они су офанзивније кренули и, након почетног опипавања снага, до прве велике шансе стигли већ у десетом минуту.

Послије акције по левом боку, лопта је дошла до Витиња. Нападач се у казненом простору лако ослободио Ле Талека, имао добру ситуацију, али је шутирао право у голмана Борјана.

Наставили су ‘Армејци’ са притиском, али је девет минута касније домаћин дошао до прве озбиљне ситуације – Бен је одузео лопту и добро прошао, оборен је на ивици казненог простора, а његов покушај из слободњака је завршио изнад метар изнад пречке.

Звезда је успијевала добро да парира фаворизованом противнику, иако је ЦСКА имао неколико шанси, прије свега преко Мусе, Дзагоева и Головина, али промјене резултата није било.

Најбољу прилику у овом дијелу меча пропустио је Немања Радоњић у 35. минуту – осјетио је грешку ривала код једне дубинске лопте, хитро је узео и одједном се нашао у ситуацији 1 на 1 са голманом. Радоњић је гађао доњи десни угао, Акинфејев га је прочитао и одбранио тај покушај.

То је био посљедњи занимљив детаљ из првог дијела, па се на одмор отишло најнепопуларнијим резултатом.

Већ на старту наставка Акинфејев је фантастичном реакцијом спасао мрежу послије ударца Ле Талека. Пошто су играчи ЦСКА избацили лопту из свог казненог простора, Радоњић је идеалним центаршутем пронашао дефанзивца. Француски дефанзивац је шутирао из прве, али је Акинфејев новом сјајном парадом сачувао своју мрежу.

Играло се и даље отворено, али мирније него у првих 45 минута – ређале су се добре ситуације на обије стране, до 67. минута када је домаћин имао много среће.

Голман гостију је покренуо контру, Натхо послао дугу лопту на лијеви бок до Мусе, а Савић је потпуно испао из игре. Нападач је кренуо ка голу, са њим су трчала још двојица саиграча, наспрам само Ле Талека у одбрани. Муса је катастрофално реаговао и упропастио добру шансу.

Осам минута касније узвратили су изабраници Владана Милојевића и мало је фалило Крстичићу да донесе предност ударцем главом, на одличан центаршут Бена.

Послије тога се ушло у мирнији ритам, иако су гости претили, Звезда је сачувала гол и рутински привела меч крају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана