Zvezda namučila Čeha, Arsenal nezasluženo slavio

B92
Zvezda namučila Čeha, Arsenal nezasluženo slavio

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Arsenala 1:0 (0:0), u derbiju trećeg kola Grupe H Lige Evrope.

Crveno-bijeli su odigrali odlično protiv kombinovanog tima "tobdžija", imali nekoliko sjajnih gol šansi, dva puta je Petr Čeh spasavao Arsenal, a jednom i prečka.

Međutim, pet minuta prije kraja Olivije Žiru postiže fantastičan pogodak nakon sjajne akcije kratkim pasovima Vilšera i Volkota, a pet minuta pošto je Milan Rodić preoštro isključen zbog drugog žutog kartona.

Arsenal se trećom pobjedom u nizu učvrstio na prvom mjestu na tabeli, dok Zvezda dijeli drugu poziciju sa BATE, koji je takođe minimalnim rezultatom nadigrao Keln u Borisovu.

Zvezda i Arsenal se sastaju i u slijedećem kolu, crveno-bijeli gostuju u Londonu na Emiratima 2. novembra.

Poslije opreznog "otvaranja" utakmice Arsenal prvi stvara gol šansu, Volkot je imao zicer u 15. minutu na 6-7 metara od gola, ali Borjan sjajno reaguje nogom.

Gosti su kontrolisali loptu, ali su crveno-bijeli opasno pretili iz kontranapada. Većina ih je išla preko Srnića i Radonjića uz podršku Boaćija, ali su igrači Zvezde bili loši u završnici akcija.

Ipak, sredinom prvog poluvremena Zvezda u roku od pet minuta stiže do dve gol šanse, prvo Boaći pogađa prečku nakon što se lopta poslije njegovog šuta glavom odbila o zemlju i prevarila Čeha, a potom iskusni golman fantastično reaguje nakon snažnog šuta Radonjića sa 5-6 metara.

Zvezda je bila konkretnija u prvoj polovini drugog dijela meča, u 52. minutu Stojković kreira novu šansu odličnim centaršutem na visinu penala, Krstičić je šutirao glavom u trku, ali Čeh hvata živu loptu.

Dva minuta kasnije sjajnu priliku imao je i Srnić, poslije kiksa Elnenija se stuštio ka golu, nije vidio usamljene saigrače kako utrčavaju u sredinu, šutirao je snažno, ali opet Čeh.

Uslijedio je 20 monotonih minuta, fudbaleri dva tima su potpuno umrtvili igru čestim greškama i faulovima u sredini terena. Međutim, tu monotoniju potpuno je pokvario jedan duel Rodića i Kokelana.

Bek Zvezde je bio malo jači u skoku, Francuz pada kao pokošen, a sudija Bastijan bez razmišljanja pokazuje žuti karton, drugi za igrača Zvezde.

To je "pokosilo" crveno-bijele koji nisu ni stigli da se oporave od šoka kad je uslijedio gol Arsenala.

Fantastično su kombinovali u kaznenom prostoru Volkot i Vilšer, razmijenili nekoliko kratkih pasova, na kraju lopta stiže u sredinu peterca do Žirua koji fantastično reaguje, okrenut leđima uspijeva da šutira preko glave i loptu pošalje u gornji lijevi ugao.

Venger: Zvezda bolja od očekivanog, fantastična atmosfera

Menadžer Arsenala Arsen Venger izjavio je da je njegov tim zasluženo slavio u Beogradu protiv Crvene zvezde sa 1:0 i pohvalio igru srpskog tima i ambijent na tribinama.

"Veoma teška utakmica, na vrućem terenu. Zvezda je bila opasna iz kontranapada, ali išli smo na pobjedu i zasluženo slavili. Ekipa je pokazala mentalitet, gradila igru i rezultat i nagrađena je golom Žirua", rekao je Venger na konferenciji za novinare.

Arsenal je pobijedio Crvenu zvezdu sa 1:0 u trećem kolu Grupe H Lige Evropa, golom Olivijea Žirua u 85. minutu. 

Prema njegovim riječima, Zvezda je pružila više nego što je očekivao.

"Atmosfera je bila fantastična, Zvezda je ogroman klub velike tradicije. Ovde ljudi dobro poznaju fudbal i zato su strastveni", kazao je francuski stručnjak.

"Zvezda je pokazala da je kompakatan tim, posebno mi se dopao intenzitet u igri. Iskreno, nisam očekivao ovako jak otpor, posebno su dobri u tranziciji kada iz odbrane prelaze u napad", ocijenio je Venger.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana