Звезда намучила Чеха, Арсенал незаслужено славио

Б92
Звезда намучила Чеха, Арсенал незаслужено славио

Фудбалери Црвене звезде поражени су од Арсенала 1:0 (0:0), у дербију трећег кола Групе Х Лиге Европе.

Црвено-бијели су одиграли одлично против комбинованог тима "тобџија", имали неколико сјајних гол шанси, два пута је Петр Чех спасавао Арсенал, а једном и пречка.

Међутим, пет минута прије краја Оливије Жиру постиже фантастичан погодак након сјајне акције кратким пасовима Вилшера и Волкота, а пет минута пошто је Милан Родић преоштро искључен због другог жутог картона.

Арсенал се трећом побједом у низу учврстио на првом мјесту на табели, док Звезда дијели другу позицију са БАТЕ, који је такође минималним резултатом надиграо Келн у Борисову.

Звезда и Арсенал се састају и у слиједећем колу, црвено-бијели гостују у Лондону на Емиратима 2. новембра.

Послије опрезног "отварања" утакмице Арсенал први ствара гол шансу, Волкот је имао зицер у 15. минуту на 6-7 метара од гола, али Борјан сјајно реагује ногом.

Гости су контролисали лопту, али су црвено-бијели опасно претили из контранапада. Већина их је ишла преко Срнића и Радоњића уз подршку Боаћија, али су играчи Звезде били лоши у завршници акција.

Ипак, средином првог полувремена Звезда у року од пет минута стиже до две гол шансе, прво Боаћи погађа пречку након што се лопта послије његовог шута главом одбила о земљу и преварила Чеха, а потом искусни голман фантастично реагује након снажног шута Радоњића са 5-6 метара.

Звезда је била конкретнија у првој половини другог дијела меча, у 52. минуту Стојковић креира нову шансу одличним центаршутем на висину пенала, Крстичић је шутирао главом у трку, али Чех хвата живу лопту.

Два минута касније сјајну прилику имао је и Срнић, послије кикса Елненија се стуштио ка голу, није видио усамљене саиграче како утрчавају у средину, шутирао је снажно, али опет Чех.

Услиједио је 20 монотоних минута, фудбалери два тима су потпуно умртвили игру честим грешкама и фауловима у средини терена. Међутим, ту монотонију потпуно је покварио један дуел Родића и Кокелана.

Бек Звезде је био мало јачи у скоку, Француз пада као покошен, а судија Бастијан без размишљања показује жути картон, други за играча Звезде.

То је "покосило" црвено-бијеле који нису ни стигли да се опораве од шока кад је услиједио гол Арсенала.

Фантастично су комбиновали у казненом простору Волкот и Вилшер, размијенили неколико кратких пасова, на крају лопта стиже у средину петерца до Жируа који фантастично реагује, окренут леђима успијева да шутира преко главе и лопту пошаље у горњи лијеви угао.

Венгер: Звезда боља од очекиваног, фантастична атмосфера

Менаџер Арсенала Арсен Венгер изјавио је да је његов тим заслужено славио у Београду против Црвене звезде са 1:0 и похвалио игру српског тима и амбијент на трибинама.

"Веома тешка утакмица, на врућем терену. Звезда је била опасна из контранапада, али ишли смо на побједу и заслужено славили. Екипа је показала менталитет, градила игру и резултат и награђена је голом Жируа", рекао је Венгер на конференцији за новинаре.

Арсенал је побиједио Црвену звезду са 1:0 у трећем колу Групе Х Лиге Европа, голом Оливијеа Жируа у 85. минуту. 

Према његовим ријечима, Звезда је пружила више него што је очекивао.

"Атмосфера је била фантастична, Звезда је огроман клуб велике традиције. Овде људи добро познају фудбал и зато су страствени", казао је француски стручњак.

"Звезда је показала да је компакатан тим, посебно ми се допао интензитет у игри. Искрено, нисам очекивао овако јак отпор, посебно су добри у транзицији када из одбране прелазе у напад", оцијенио је Венгер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана