Zvezda na korak od vrata raja nakon 26 godina čekanja

Glas Srpske
Zvezda na korak od vrata raja nakon 26 godina čekanja

Salcburg - Mnogo velikih utakmica odigrali su fudbaleri Crvene zvezde tokom protekle godine, ali nijedna nije bila tako važna kao večerašnja u Salcburgu (21 čas).

Prošlo je 26 godina od posljednjeg nastupa “crveno-bijelih” u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju i samo su 2000. bili blizu grupne faze kao što je slučaj ove sezone. Tada im se ispriječio kijevski Dinamo sa kojim su remizirali na “Marakani” 1:1 (0:0 u Kijevu) tako da sadašnji fudbaleri priželjkuju takav ishod. Iako im nije uspjelo da postignu gol u prvoj utakmici u Beogradu izabranici Vladana Milojevića imaju dobar rezultat pošto nisu ni kapitulirali pa će svaki pogodak večeras vrijedjeti duplo. Najveći problem za Milojevića biće pozicija napadača pošto Nikola Stojiljković neće biti u mogućnosti da nastupi zbog problema sa povredom mišića zadnje lože. Zvezdin strateg će zato morati da traži druga rješenja a nekako se same po sebi nameću tri opcije. Prva je da u špicu napada stavi novajiliju Žonatana Kafua, druga je El Fardu Ben, dok je treća ona koju smo vidjeli u finišu meča u Trnavi - Milan Pavkov. Međutim, ko god da zaigra sigurno je da mu neće nedostajati motivacije. Kako je istakao lijevi bek Milan Rodić, ekipa je potpuno spremna za ono što je čeka u revanšu.

- Veoma važna utakmica je pred nama, nema potrebe da pričamo o tome koliki je ulog. Generacije Zvezdaša sanjaju naš tim u Ligi šampiona. Došli smo na korak od ostvarenja sna i ne planiramo tu da se zaustavimo. Pokazali smo i u prošloj sezoni da smo spremni za velika dela, prikazujemo dobre igre i rastemo kao ekipa iz dana u dan. Ekipa Salcburga ne igra sa klasičnim krilnim napadačima koje bismo mi bekovi čuvali, zato je neophodan dodatan oprez. Znači nam što sada imamo iskustvo igranja sa njima, mnogo smo bolje upoznali protivnika u Beogradu i znamo gdje su naše šanse. Zato ćemo se fokusirati na njihove najslabije tačke i pokušati da iskoristimo svaku priliku koja nam se ukaže - rekao je Rodić.

Njegov saigrač Filip Stojković rekao je da će ekipa dati sve od sebe u revanšu protiv Salcburga, kako bi se plasirala u Ligu šampiona.

- Svi igrači su raspoloženi i zdravi. Najbitnije će biti da svaki igrač da, ne 100, nego 200 odsto mogućnosti, da poginemo na terenu kao do sada i ako budemo zaslužili da prođemo, sigurno ćemo proći - rekao je Stojković.

Podrška navijača

Kada je riječ o navijačima Crvene zvezde, njih će biti ukupno 7.200 na tribinama “Red bul arene”. Od toga, 2.800 karata poslato je u Beograd, za navijače “crveno-bijelih” u Srbiji, a ostatak od 4.400 kupili su navijači srpskog šampiona koji žive u Austriji. Iako će biti u manjini, ne treba čuditi ako Zvezdini navijači budu diktirali atmosferu na tribinama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana