Zvezda na korak od Lige šampiona!

B92
Zvezda na korak od Lige šampiona!

Fudbaleri Crvene zvezde prošli su u četvrto kolo kvalifikacija za Ligu šampiona pošto su u revanšu pobјedili Spartak iz Trnave sa 2:1.

Golove za Zvezdu postigli su Ben i Nemanja Radonjić, pa je Zvezda ukupnim rezultatom 3:2 prošla do dvomeča sa Salcburgom. Prvi meč četvrtog kola Zvezda igra 21. avgusta u Beogradu.

Jedini gol za domaće je dao Bakoš, a deža vi prethodne utakmice viđen je već u prvih sedam minuta meča u Trnavi.

Poslијe pet minuta bez ikakvog tempa, Spartak je pokazao kako će igrati kod kuće. Prva prilika koja se ukazala bila je u šestom minutu kada je Kadlec istrčao sam na levoj strani poslијe odličnog dodavanja Grendela i podigao loptu u peterac.

Tamo je bio Bakoš koji je glavom samo produžio loptu po sredini gola do mreže. Međutim, kao što je Spartak uradio u Beogradu, Zvezda je uradila u Trnavi.

Stojiljković je već u sedmom minutu istrčao po desnom krilu poslијe pasa Stojkovića, ubacio je u šesnaesterac gdјe je sam bio Ben i poravnao na 1:1.

Nakon toga je Spartak od svakog auta ili prekida pokušavao po oprobanom receptu da napravi kontru i iznenadi odbranu Zvezde na brzinu.

S druge strane, Zvezda je pokušavala da gradi napade onoliko koliko joj je to dozvoljavala gruba igra domaćina. Pravo je čudo kako se Boris Godal u 17. minutu nije dobio direktan crveni karton poslијe maj gerija na Veljku Simiću.

Simić je imao prostor ispred sebe, a Godal ga je nogom direktno udario u torzo i dobio samo žuti karon.

Tvrdo i oštro su nastavili da igraju fudbaleri domaćih i nakon toga, pa je lakat i povez na glavi zaradio i Vujadin Savić poslијe duela sa Bakošom.

Zvezda je u prvih 45 miuta bila nešto bolji tim, ali je rezultat ostao 1:1.

Jednu od opasnijih akcija je sasјekao u 48. minutu Miloš Degenek kada je izbio loptu Bakošu. Napadač Spartaka je u toj situaciji imao otvoreno krilo i saigrača koji je istrčavao.

Ako je igra fudbalera Spartaka bila gruba u prvom poluvremenu, potez Slobode iz prvih minuta nastavka je bio bezobrazan.

Ben i on su trčali ka lopti, Sloboda je podigao lakat i nakratko onesvијestio Bena. Čudno je što je arbitar bio na nekoliko metara odatle, ali nije pokazao nikakvu sankciju Slboodi.

U prvih 15-ak minuta nastavka je igra bila nešto otvorenija nego u prvom dијelu jer je Spartak počeo da napada, ali u tom periodu prilika nije bilo.

Ben je igrao odlično i u 68. minutu je otvorio put ka golu loptom koju je na bok poslao Radonjiću. Radonjić je šutirao, Čudi odbranio, a onda je poslијe odbitka Stojiljkoviću falilo sreće jer je između Tota i Čudija pogodio stativu.

Novi pokušaj za Zvezdu je uslијedio tek koji minut kasnije baš poslијe faula na Benu. Sam je preuzeo odgovornost i izveo slobodnjak, ali nije bio precizan.

Opasno su zapretili i igrači Spartaka. Bakoš je umalo iskoristio nesmotrenost Savića i lako "otresao" Degeneka, ali je Borjan fantastično odbranio i desetak minuta kasnije ušlo se u produžetke.

Delirijum za navijače Zvezde obezbјedili su u 98. minutu Ben i Radonjić. Prvi je fantastičnim dodavanjem iz prve i visoko uposlio Nemanju, a Radonjić hladnokrvnom reakcijom pogodio malu mrežu za 2:1.

Veliku priliku je imao tada i Marko Gobeljić koji je sa 17, 18 metara htиo da doda Benu u sredinu, umјesto da šutira. Centrirao je prejako i propala je dobra šansa da Zvezda u 103. minutu zapečati sudbinu Spartaka.

Do kraja prvog produžetka je ostalo 2:1.

Milojević je na startu drugog produžetka pojačao odbranu i umesto Radonjića uveo Srđana Babića jer su Spartaku bila potrebna dva gola da bi prošao dalje.

Imali su i penal posle nesporazuma Rodića i Gobeljića u 120. minutu igrači Spartaka, ali je Boris Godal pogodio prečku i ostalo je 2:1 za Crvenu zvezdu.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана