Zvezda kroz ludu završnicu do pobjede u Istanbulu

Srna
Zvezda kroz ludu završnicu do pobjede u Istanbulu

Crvena zvezda MTS zabilježila je prvu pobjedu u novoj sezoni Evrolige, pošto je u dramatičnoj završnici savladala Galatasaraj u Istanbulu – 85:83 (47:47).

Ekipa Dejana Radonjića odlično je odgovorila poslije nesrećnog poraza od Darušafake na otvaranju sezone u elitnom takmičenju i zabilježila prvi veliki trijumf, dok je tim Ergina Atamana upisao i drugi poraz.

Srpski i regionalni šampion je veoma loše započeo duel u krcatoj areni Abdi Ipekči, što je domaćin iskoristio i uz veoma dobar šut za tri poena stigao do 13 poena prednosti. Međutim, fenomenalni Marko Simonović vratio je svoj tim u 'život', da bi crveno-bijeli do odlaska na odmor u potpunosti povratili kontrolu i došli do izjednačenja.

Nastavio je naš tim sa sjajnom igrom i na startu drugog poluvremena, raznovrsno su rješavali napade, uz snažnu igru u odbrani, pa su uskoro oni bili ti koji su imali prednost od 15 poena.

Ipak, ovoga puta je uslijedio odgovor Galate, čemu su kumovale i vezane greške i loša kontrola skoka Zvezde pod svojim košem, a glavnu ulogu u potpuni povratak turskog tima imao je Ostin Dej sa 15 poena u pet minuta.

Posljednja deonica donijela nam je veliku dramu, igru koš za koš i nešto više grešaka na obije strane, da bi sve kulminiralo u posljednjem minutu.

Galatasaraj je nastavio da nadskače goste (devet skokova u napadu) i da drži prednost na svojoj strani, ali su onda Ognjen Kuzmić i maestralni Stefan Jović rješili susret.

Plej reprezentacije Srbije ukrao je loptu i položio za vođstvo crveno-bjelih, prije nego što je Dej forsiranjem upropastio sve što je uradio, a rekorder Evrolige po broju asistencija uhvatio je njegov promašaj na dvije sekunde do kraja. Pogodio je prvi penal, dok je drugi namjerno promašio za veoma važnu pobjedu.

Najbolji u pobjedničkom timu bio je Marko Simonović sa 23 poena (4/6 za dva, 4/6 za tri) i četiri skoka, dok ga je najbolje pratio Stefan Jović sa 14 poena (4/6 za dva, 1/1 za tri), devet uspešnih dodavanja, ali i šest izgubljenih lopti. Odlični su bili i Marko Gudurić i Ognjen Kuzmić (sedam skokova) sa po 11 poena, odnosno Milko Bjelica sa 10.

Kod domaćina se najviše istakao spomenuti Ostin Dej sa 24 poena (3/5 za dva, 4/7 za tri) i osam uhvaćenih lopti, a dvocifreni su bili samo još Džastin Dentmon sa 12 i Aleks Tajus sa 19 poena. Naš Vladimir Micov ubacio je samo jedno bacanje.

Ekipu sa Malog Kalemegdana naredne nedjelje očekuju nova dva velika iskušenje, pošto će najprije u srijedu dočekati Barselonu u Areni od 21 čas, poslije čega putuju dva dana kasnije na gostovanje Panatinaikosu u Atinu. U međuvremenu, odigraće i duel šestog kola ABA lige sa Igokeom u nedjelju od 21 čas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana