Звезда кроз луду завршницу до побjеде у Истанбулу

Срна
Звезда кроз луду завршницу до побjеде у Истанбулу

Црвена звезда МТС забиљежила је прву побједу у новој сезони Евролиге, пошто је у драматичној завршници савладала Галатасарај у Истанбулу – 85:83 (47:47).

Екипа Дејана Радоњића одлично је одговорила послије несрећног пораза од Дарушафаке на отварању сезоне у елитном такмичењу и забиљежила први велики тријумф, док је тим Ергина Атамана уписао и други пораз.

Српски и регионални шампион је веома лоше започео дуел у крцатој арени Абди Ипекчи, што је домаћин искористио и уз веома добар шут за три поена стигао до 13 поена предности. Међутим, феноменални Марко Симоновић вратио је свој тим у 'живот', да би црвено-бијели до одласка на одмор у потпуности повратили контролу и дошли до изједначења.

Наставио је наш тим са сјајном игром и на старту другог полувремена, разноврсно су рјешавали нападе, уз снажну игру у одбрани, па су ускоро они били ти који су имали предност од 15 поена.

Ипак, овога пута је услиједио одговор Галате, чему су кумовале и везане грешке и лоша контрола скока Звезде под својим кошем, а главну улогу у потпуни повратак турског тима имао је Остин Деј са 15 поена у пет минута.

Посљедња деоница донијела нам је велику драму, игру кош за кош и нешто више грешака на обије стране, да би све кулминирало у посљедњем минуту.

Галатасарај је наставио да надскаче госте (девет скокова у нападу) и да држи предност на својој страни, али су онда Огњен Кузмић и маестрални Стефан Јовић рјешили сусрет.

Плеј репрезентације Србије украо је лопту и положио за вођство црвено-бјелих, прије него што је Деј форсирањем упропастио све што је урадио, а рекордер Евролиге по броју асистенција ухватио је његов промашај на двије секунде до краја. Погодио је први пенал, док је други намјерно промашио за веома важну побједу.

Најбољи у побједничком тиму био је Марко Симоновић са 23 поена (4/6 за два, 4/6 за три) и четири скока, док га је најбоље пратио Стефан Јовић са 14 поена (4/6 за два, 1/1 за три), девет успешних додавања, али и шест изгубљених лопти. Одлични су били и Марко Гудурић и Огњен Кузмић (седам скокова) са по 11 поена, односно Милко Бјелица са 10.

Код домаћина се највише истакао споменути Остин Деј са 24 поена (3/5 за два, 4/7 за три) и осам ухваћених лопти, а двоцифрени су били само још Џастин Дентмон са 12 и Алекс Тајус са 19 поена. Наш Владимир Мицов убацио је само једно бацање.

Екипу са Малог Калемегдана наредне недјеље очекују нова два велика искушење, пошто ће најприје у сриједу дочекати Барселону у Арени од 21 час, послије чега путују два дана касније на гостовање Панатинаикосу у Атину. У међувремену, одиграће и дуел шестог кола АБА лиге са Игокеом у недјељу од 21 час.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана