Zvezda konačno dočekala mušemu

Glas Srpske
Zvezda konačno dočekala mušemu

Beograd - Čekanju je konačno došao kraj. Nakon 26 godina, na centru stadiona “Rajko Mitić”, pred navijačima Crvene zvezde pojaviće se mušema Lige šampiona i označiti povratak “crveno-bijelih” u najelitnije evropsko takmičenje.

Prvi protivnik izabranicima Vladana Milojevića biće ekipa Napolija (večeras 21 čas) pred punim tribinama navijača kojima je crveno-bijela boja u srcu. Jasno je da su Napolitanci favoriti, isto kao što će to biti i ekipe PSŽ-a i Liverpula u narednim utakmicama, ali Zvezdi niko ne može oduzeti nadu i vjeru da može da napravi dobar rezultat. Posljednji meč u eliti “crveno-bijeli” igrali su u gostima kao aktuelni prvak Evrope, i to 15. aprila 1992. godine protiv Anderlehta (2:3). Iako se nalazi u zaista jakoj grupi, trener Vladan Milojević izjavio je da njegov tim respektuje svakog rivala, ali da se ne plaši nikoga.

- Konačno smo došli do trenutka koji smo čekali toliko dugo i svi jedva čekamo utakmicu. Zvezda je veliki klub i mislim da je ova generacija napravila veliki uspeh. Ono što smo intimno hteli u svlačionici bilo je da probamo da je vratimo na puteve stare slave i onde gde zaslužuje veličinom i istorijom da bude. Uradićemo sve što je do nas da ne stanemo na ovome - rekao je Milojević.

Teško je reći od koga prijeti veća opasnost kada je Napoli u pitanju. Snažna ofanzivna linija tima u stanju je da ugrozi gol bilo koje ekipe na svijetu. Hoze Kaljehon, Dris Mertens, Lorenco Insinje i Arkadijuš Milik, uz uvijek ofanzivnog kapitena Mareka Hamšika, sposobni su da kazne i najmanje greške posljednje linije crveno-bijelog tima. Biće potrebna maksimalna koncentracija svih 90 minuta za pozitivan rezultat, a toga je svjestan i sam Milojević.

- Teška utakmica, nema šta da se priča, motivisani smo. Želimo da igramo s takvim veličinama, imam poverenje u momke i igrače. Što se tiče pritiska, ne bih rekao svakog vikenda, ali ima ga svakog dana u ovom poslu. Potisnuo sam bilo kakav pritisak, razmišljam na drugačiji način - poručio je Milojević.

Jedan od igrača koji je imao priliku da igra protiv Napolija je Nenad Krstičić. Možda i ključni Zvezdin fudbaler, rekao je da su saigrači i on motivisani i da ne žele da stanu u grupnoj fazi Lige šampiona.

- Dobro znam kakva je Napoli ekipa. Biće teško, ali ćemo se pripremiti i ući u utakmicu kao protiv svakog tima. Daćemo maksimum da ostvarimo povoljan rezultat. Sanjamo i maštamo da možemo da nastavimo nastup u Evropi. U svaku utakmicu do sada ulazili smo taktički perfektno i verujem da će tako biti i sada. Kada sam igrao protiv Napolija najteže mi je bilo čuvati Hamšika, koji se mnogo kreće i brzo mijenja ritam - rekao je Krstičić.

Bivši igrač Sampdorije rekao je da je svjestan kakvu će podršku aktuelni šampion Srbije večeras imati, poručivši da su navijači uvijek bili Zvezdin 12. igrač.

- Za nas je motiv što smo probudili veliku emociju i što se borimo da ostvarimo što bolje rezultate. Bila je pomama zbog karata, ali u svlačionici smo pričali da nam to neće smetati, samo da se više borimo na terenu - izjavio je Krstičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana