Звезда има план за побједу

Агенције
Звезда има план за побједу

Београд - Само три евролигаша нису окусила горчину пораза од Црвене звезде у претходне четири сезоне у најјачем кошаркашком такмичењу старог континента, а један од њих је Фенербахче који ће се вечерас од 20.45 часова супротставити Београђанима на паркету хале "Александар Николић".

Олимпијакос и Дарушафака су по три пута побиједили Звезду, али је нико није лакше излазио на крај се Београђанима од актуелног вицешампиона. Тим Жељка Обрадовића добио је свих пет мечева са просјечно 15,8 поена разлике што довољно показује колико Фенер не одговара "црвено-бијелима". Иако ове сезоне доста осцилирају у Београд стижу као апсолутни фаворити јачи за Богдана Богдановића који је у суботу убацио 19 поена Бешикташу. Карактеристика Фенербахчеа је што у свлачионици има чак седам чланова који говоре српски језик јер су поред Богдановића и Обрадовића ту Никола Калинић, Перо Антић, помоћни тренер Владимир Андрић, кондициони Предраг Бата Зимоњић и бивши играч Партизана Јан Весели. Све их очекује најгласнији европски хор који ће да загрми са трибина како би дао вјетар у леђа својим љубимцима који ће морати да играју савршен меч како би дошли до побједе.

-  Морамо да одиграмо одличну одбрану, контролишемо скок, трчимо, одговоримо на њихову снагу и одиграмо добар напад како бисмо дошли до неке шансе. Вратио им се Богдановић и са њим у саставу имали би мање пораза. Свјесни смо њиховог квалитета на свим позицијама и било би погрешно базирати се на неког појединца - казао је Звездин тренер Дејан Радоњић.

У претходним дуелима највише проблема Звездиној игри задавао је центарски тандем Весели - Екпе Јудо па ће високи играчи домаћег тима поново бити на тешком испиту. Још увијек је упитно колико може да помогне новајлија Дион Томпсон који је против Мега Лекса убацио седам поена за девет минута.

- Дегутантно је причати о мотивацији, јер свако прилази утакмицама на максималан начин. У другом дијелу сезоне биће теже, јер се подиже резултатски значај. Многе екипе су у овом новом формату најавиле велике амбиције. Подизање мобилности је очекивано и није нешто чиме би требало да се бавимо - истакао је Радоњић.

Фенербахче је синоћ тренирао у Београду како би играчи осјетили обруче што нису практиковали претходни тимови који су гостовали Звезди, а касније и губили утакмице. Карте за овај спектакл биле су распродате још јуче око подне и нема сумње да ће "Делије" поново направити врхунски амбијент. Парови: Уникс - Бамберг (17 часова), Дарушафака - Басконија (18), Барселона - Олимпијакос (21).

Богдановић: Нисам Џордан

Богдан Богдановић је писао за сајт Евролиге о повратку на паркет и очекивањима навијача.

- Пожелио сам се игре, још нисам потпуно спреман. Мотивисан сам можда и више него икад. Постоје људи који мисле да ћу одмах по повратку на паркет убацивати по 20 поена сваки меч, али ја нисам Мајкл Џордан. Сви бисмо жељели такву причу, али потребно ми је вријеме - написао је Богдановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана