Zvezda dobila Kuču i prošla u Top16 Evrolige

B92
Zvezda dobila Kuču i prošla u Top16 Evrolige

Košarkaši Crvene zvezde igraće u E grupi Top16 faze Evrolige, pošto su u posljednjem kolu prve faze pobjedili Kuču Laboral sa 90:82.

To znači da će rivali pulenima Dejana Radonjića biti Real Madrid, Barselona, Makabi, Panatinaikos, Galatasaraj i još dijve ekipe.

Zvezda je pred praznim tribinama hale Pionir odigrala još jedan sjajan evroligaški meč, još jednom je pokazala da najbolje igra protiv španskih timova i u direktnom duelu za drugo mjesto u grupi D pobjedila je odličnu ekipu iz Vitorije.

Iako je Pionir bio prazan zbog suspenzije Evrolige, to nije mnogo uticalo na igrače obe ekipe koji su prikazali sjajnu predstavu.

Zvezda je na krilima još jedne briljantne partije Markusa Vilijams i Bobana Marjanovića ostvarila šesti trijumf, pa prvi dio takmičenja završava na drugom mjestu D grupe sa skroom 6-4.

Markusu Vilijamsu je očigledno prijala pauza na meču protiv Igokee pošto je na kraju imao 23 poena (8-15), 5 skokova i 8 asistecnija, dok je Boban Marjanović ostvario još jedan dabl-dabl, ovoga puta sa 12 poena i 12 skokova. Luka Mitrović je takođe bio veoma dobar sa 10 poena, 9 skokova i 3 asistencije, Blažič je ubacio 11 poena, a Dangubić i Cirbes po 9. Na drugoj strani, Davis Bertans bio je najraspoloženiji sa 16 poena (trojke 4-7), Tili je dodao 14, Džejms 13, a Kozer 10.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana