Zvezda deklasirala Albu

B92
Zvezda deklasirala Albu

Košarkaši Crvene zvezde deklasirali su Albu u Pioniru sa 86:69 i tako ostvarili prvu pobjedu u 5. kolu Top16 faze u Evroligi.

Ekipa Dejana Radonjića je u fantastičnom ambijentu hale Pionir od početka do kraja utakmice dominirala protiv najbolje njemačke ekipe.

Već u prvoj deonici crveno-bijeli stekli su dvocifrenu prednost koju u nastavku nisu ispuštali. U posljednjoj dionici bilo je i najvećih +24, pa su crveno-bijeli na dominantan način stigli do prve pobjede u drugoj fazi Evrolige.

Meč u Pioniru počeo je ovacijama za trenera gostujuće ekipe Sašu Obradovića, koji je prvi put u karijeri bio trener protiv svog nekadašnjeg kluba.

Boban Marjanović popravio je svoju MVP statistiku sa 17 poena, 12 skokova i indeksom 28. Čarls Dženkins ubacio je 12 poena uz 4 asistencije, Lazić je imao 10, a Markus Vilijams ponovo je bio sjajn sa 7 poena, 3 skoka i 10 asistencija. Nikola Kalinić je uz 9 poena imao 3 skoka i 5 asistencija, a po 9 poena ubacili su i Dangubić i Jović. Na drugoj strani, Džamel Meklin imkao je 14, a Klif Hemonds 11 poena.

Zvezda u narednom kolu 5. februara dočekuje litvanski Žalgiris.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana