Звезда декласирала Албу

Б92
Звезда декласирала Албу

Кошаркаши Црвене звезде декласирали су Албу у Пиониру са 86:69 и тако остварили прву побједу у 5. колу Топ16 фазе у Евролиги.

Екипа Дејана Радоњића је у фантастичном амбијенту хале Пионир од почетка до краја утакмице доминирала против најбоље њемачке екипе.

Већ у првој деоници црвено-бијели стекли су двоцифрену предност коју у наставку нису испуштали. У посљедњој дионици било је и највећих +24, па су црвено-бијели на доминантан начин стигли до прве побједе у другој фази Евролиге.

Меч у Пиониру почео је овацијама за тренера гостујуће екипе Сашу Обрадовића, који је први пут у каријери био тренер против свог некадашњег клуба.

Бобан Марјановић поправио је своју МВП статистику са 17 поена, 12 скокова и индексом 28. Чарлс Џенкинс убацио је 12 поена уз 4 асистенције, Лазић је имао 10, а Маркус Вилијамс поново је био сјајн са 7 поена, 3 скока и 10 асистенција. Никола Калинић је уз 9 поена имао 3 скока и 5 асистенција, а по 9 поена убацили су и Дангубић и Јовић. На другој страни, Џамел Меклин имкао је 14, а Клиф Хемондс 11 поена.

Звезда у наредном колу 5. фебруара дочекује литвански Жалгирис.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана