Звезда без Волтерса јуриша на Барселону

Срна
Звезда без Волтерса јуриша на Барселону

Београд - Кошаркаши Црвене звезде настављају да играју у пакленом ритму и вечерашња утакмица биће им трећа од пет које ће одиграти у само 11 дана.

Након гостујуће побједе над Галатасарајем и домаће над Игокеом, "црвено-бијеле" вечерас од 19 часова очекује судар са славном Барселоном у трећем колу Евролиге. Каталонце ће дочекати 20.000 навијача у "Комбанк арени", али ће домаћин бити лишен услуга новог играча Нејта Волтерса, који није регистрован и јуче је требало да обави медицинске прегледе, потврдио је тренер Београђана Дејан Радоњић.

Евролига је овај сусрет прогласила дербијем кола и домаћини ће покушати да први пут побиједе Барсу у петом одмјеравању снага током посљедњих 15 година. Посљедњи пут играли су у јануару и марту прошле године, а сада оба тима имају по побједу и пораз.

- Долази Барселона, интересовање за дивно вече које нас чека у "Арени" је очекивано. Барселона прошле сезоне није отишла на Фајнал фор, али сада су са новим тренером и играчима показали амбиције, тако да ће бити велики изазов за нас. Стартовали су победом у Казању, изгубили су од Фенербахчеа, али дужина лиге дозвољава свим тимовима да превазиђу разне ситуације. Гости долазе са гласним најавама да ће нас добити и не треба бежати од тога да су они фаворити, иако бисмо могли да их изненадимо због играча који не долазе - рекао је Радоњић, алудирајући на изостанак Хуана Карлоса Навара и Џастина Доелмана.

Напоменуо је да је само концентрисан на Каталонце.

- Барселона је прва о којој размишљамо, после тога имамо и Панатинаикос у петак, па опет после тога пут за Црну Гору. Такмичарски гледано, само мислимо на Барселону, а о осталоме нормално да размишљамо. Сви момци који су играли против Игокее играће и против Барселоне, а о умору не желим да причам због играња свака два дана - казао је Радоњић.

Све најбоље о Звезди

Нови члан Звезде Нејт Волтерс допутовао је у Београд и већ је упознат са клубом.

- Драго ми је што сам дошао овдје, играћу Евролигу. Много тога сам чуо о навијачима, једва чекам да заиграм пред њима. Ове сезоне нисам пратио Црвену звезду, али јесам током претходне. Бивши саиграчи из Денвера Никола Јокић и Јусуф Нуркић рекли су ми да ћу доживјети сјајно искуство. Као играч сам велики радник и посвећен тиму. Знам и Квинсија Милера, од кога сам чуо све најбоље о Звезди - рекао је Волтерс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана