Zoran Tošić, fudbaler Partizana pred meč sa Skenderbegom: Ne smijemo izaći krvavih očiju

Agencije
Zoran Tošić, fudbaler Partizana pred meč sa Skenderbegom: Ne smijemo izaći krvavih očiju

Tirana - Fudbaleri Partizana odradili su trening i prespavali u Tirani, a iz albanske prestonice krenuće direktno u Elbasan na duel protiv domaćeg Skenderbega koji je zakazan za večeras od 21.05 časova.

Zbog bezbjednosnih razloga "crno-bijeli" su odsjeli u Tirani do koje su putovali 45 minuta letom iz Beograda. Inače, nije praksa da ekipa ne trenira na stadionu gdje igra utakmicu, ali je ovako bilo sigurnije. Meč sa Skenderbegom nosi mnogo naboja, atmosfera u Elbasanu biće naelektrisana kao tokom utakmice Albanije i Srbije prije dvije godine. Uprava osvajača srpske duple krune odlučila je da ne vodi navijače, što je logičan potez kako bi se izbjegli problemi i potencijalna kazna od UEFA. Najteži zadatak ima trener Miroslav Đukić, koji mora psihološki da pripremi igrače i njihove misli usmjeri samo na fudbal. Šapčanin je rekao da Partizan ide da pobijedi fudbalski, a ne da vodi rat. Neće mu biti lako, teško je ignorisati sveukupnu situaciju, a od velike pomoći mogli bi biti Zoran Tošić i Vladimir Stojković. Partizanovi reprezentativci su na stadionu Skenderbega izvojevali veliku pobjedu protiv Albanije.

- Dešavanja u Beogradu ostavila su veliki utisak na sve nas i taj revanš se iščekivao kao da se pripremao neki odgovor. Ključ svega je da smo izvukli pouke iz te utakmice i videli da na neke stvari ne možemo da utičemo i da treba samo da se koncentrišemo na teren. U Albaniji je bila potpuno mirna, normalna utakmica, bez ijednog incidenta. Nije bilo nikakvog žara u očima, niti smo mi ili oni razmišljali o nekom ratu - rekao je Tošić.

Isti recept primijenio bi večeras.

- Koncentrisani smo na teren. Ne treba da igramo sa krvavim očima kao da nekoga svetimo. Sigurnost nam daje Stojković. Veoma je bitno kad imaš takvog golmana, kad si siguran da može da ispravi kad nešto ne ide kako treba - dodao je Tošić.

Popularni Bambi zaigraće prvi put zajedno sa Sejdbuom Sumom, a triling bi mogao da popuni Marko Janković pa da najistureniji bude Leandre Tavamba.

Spremne premije

Partizan je za fudbalere pripremio novčanu nagradu u slučaju pobjede. Za prvi trijumf u Ligi Evrope ove sezone uprava je igračima namijenila 130.000 evra.

- Mislim da novac neće biti motiv više, jer je sama utakmica sa Skenderbegom dovoljan motiv za fudbalere - rekao je poslovni direktor Partizana Vazura.

Skenderbeg svoje igrače premira sa 100.000 evra.

Grupa B

Večeras: Skenderbeg - Partizan, Dinamo Kijev - Jang Bojs (21.05).

1. Dinamo K.       2        2        0        0        6:3     6

2. Jang Bojs 2        0        2        0        2:2     2

3. Partizan         2        0        1        1        3:4     1

4. Skenderbeg      2        0        1        1        2:4     1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana