Зоран Тошић, фудбалер Партизана пред меч са Скендербегом: Не смијемо изаћи крвавих очију

Агенције
Зоран Тошић, фудбалер Партизана пред меч са Скендербегом: Не смијемо изаћи крвавих очију

Тирана - Фудбалери Партизана одрадили су тренинг и преспавали у Тирани, а из албанске престонице кренуће директно у Елбасан на дуел против домаћег Скендербега који је заказан за вечерас од 21.05 часова.

Због безбједносних разлога "црно-бијели" су одсјели у Тирани до које су путовали 45 минута летом из Београда. Иначе, није пракса да екипа не тренира на стадиону гдје игра утакмицу, али је овако било сигурније. Меч са Скендербегом носи много набоја, атмосфера у Елбасану биће наелектрисана као током утакмице Албаније и Србије прије двије године. Управа освајача српске дупле круне одлучила је да не води навијаче, што је логичан потез како би се избјегли проблеми и потенцијална казна од УЕФА. Најтежи задатак има тренер Мирослав Ђукић, који мора психолошки да припреми играче и њихове мисли усмјери само на фудбал. Шапчанин је рекао да Партизан иде да побиједи фудбалски, а не да води рат. Неће му бити лако, тешко је игнорисати свеукупну ситуацију, а од велике помоћи могли би бити Зоран Тошић и Владимир Стојковић. Партизанови репрезентативци су на стадиону Скендербега извојевали велику побједу против Албаније.

- Дешавања у Београду оставила су велики утисак на све нас и тај реванш се ишчекивао као да се припремао неки одговор. Кључ свега је да смо извукли поуке из те утакмице и видели да на неке ствари не можемо да утичемо и да треба само да се концентришемо на терен. У Албанији је била потпуно мирна, нормална утакмица, без иједног инцидента. Није било никаквог жара у очима, нити смо ми или они размишљали о неком рату - рекао је Тошић.

Исти рецепт примијенио би вечерас.

- Концентрисани смо на терен. Не треба да играмо са крвавим очима као да некога светимо. Сигурност нам даје Стојковић. Веома је битно кад имаш таквог голмана, кад си сигуран да може да исправи кад нешто не иде како треба - додао је Тошић.

Популарни Бамби заиграће први пут заједно са Сејдбуом Сумом, а трилинг би могао да попуни Марко Јанковић па да најистуренији буде Леандре Тавамба.

Спремне премије

Партизан је за фудбалере припремио новчану награду у случају побједе. За први тријумф у Лиги Европе ове сезоне управа је играчима намијенила 130.000 евра.

- Мислим да новац неће бити мотив више, јер је сама утакмица са Скендербегом довољан мотив за фудбалере - рекао је пословни директор Партизана Вазура.

Скендербег своје играче премира са 100.000 евра.

Група Б

Вечерас: Скендербег - Партизан, Динамо Кијев - Јанг Бојс (21.05).

1. Динамо К.       2        2        0        0        6:3     6

2. Јанг Бојс 2        0        2        0        2:2     2

3. Партизан         2        0        1        1        3:4     1

4. Скендербег      2        0        1        1        2:4     1

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана