Здравко Мамић преузима Цибону?

index.hr
Здравко Мамић преузима Цибону?

Загреб - Предсједник загребачког Динама Здравко Мамић могао би да постане нови предсједник Цибоне, спекулишу медији у Хрватској.

Цибона је имала великих финансијских проблема због којих је морала да одустане од Евролиге, а клуб је био на ивици гашења.

Ипак, хрватски клуб успио је да нађе средства и опстане, па је тако рачун одблокиран, навео је први човјек Цибоне Ацо Петровић на конференцији за медије.

„Рачун клуба више није у блокади. Два милиона евра отишло је гдје је требало. Цибона је добила нови почетак. Деблокиран нам је рачун, већина дугова је исплаћена и не постоје темељи за блокаду FIBA. Желимо приказати да смо живи и да желимо бити равноправан партнер са свима. Када смо добили позив од наших људи из FIBA, који су нам рекли да ће нас избацити из АБА лиге, одлучили смо радити. Успjели смо да рjешимо први корак, остају нам још два", рекао је Ацо Петровић, кога је на то мjесто поставио градоначелник Милан Бандић.

Он је потврдио да је клуб у преговорима са човjеком који би требало да постане предсjедник.

„Већина дуговања је рјешена, а отворили смо и преговоре с једним човјеком који би требао бити нови предсједник клуба. Прво правна процедура, а онда именовање новог Управног одбора првог октобра", остао је загонетан легендарни кошаркаш.

Он није желио да говори о коме је ријеч, али су медији у сусједној земљи наслутили да је у питању Мамић, који је прије двије и по године позајмио Цибони неколико милиона. Петровић је у најмање два наврата ове недјеље виђен у ложи Максимира, у потрази за новим руководством.

Клуб је спасен тајним уплатама непознатих особа.

„Дијелом из градског прорачуна, дијелом од од обештећења Ефеса за Шарића, а два извора су пословна тајна. Ти људи су мени вјеровали на ријеч, желе остати у сијенци. Нераскидива је веза тих људи и Цибоне, зато су одлучили помоћи. Они желе чисте рачуне кад уђу у клуб", закључио је Петровић и додао да је нереално да се клуб ове сезоне бори за титулу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана