Vuk Radivojević: Meč sa Zvezdom za uživanje

Ivan Dragičević
Vuk Radivojević: Meč sa Zvezdom za uživanje

Banjaluka - Od posljednje Igokeine utakmice u ABA ligi protiv Cibone, do narednog meča sa Crvenom zvezdom (ponedjeljak, 18 časova) proći će 22 dana. Aleksandrovčani opušteni dočekuju posljednja dva kola budući da su obezbijedili opstanak, a nikako ne mogu do plej-ofa.

Pauze zbog kupova i reprezentativnih kvalifikacija za Svjetski kup odvojile su nas od regionalnog parketa, a Igokea je osvojila prvi trofej sezone čime je ispunjen jedan od ciljeva. Primarni cilj je bio opstanak u ABA ligi, a kako je i to ostvareno onda meč sa Zvezdom dolazi kao nagrada za igrače i sve košarkaške sladokusce. Iskusni Vuk Radivojević nosio je kapitensku traku trenutnog lidera regionalnog takmičenja i uvijek ima poseban motiv protiv "crveno-bijelih".

- Njima trebaju bodovi za prvo mesto, pod imperativom su, međutim gledamo sebe, želimo što bolje da završimo sezonu u ABA ligi. Očekujem dobru utakmicu, sigurno će biti puna dvorana i odličan ambijent tako da ćemo uživati i mi i publika - rekao je Radivojević.

Teško je igrati protiv učesnika Evrolige i najbolje ekipe u regionu. Iako je Zvezda u nešto lošijem ritmu poslije poraza u finalu Kupa svakako da se ne može prijetiti velikom rivalu.

- Kada igramo sa odgovarajućom energijom onda se dobro završi po nas. Gradimo igru kroz odbranu pa iz tranzicije tražimo poene, pokušaćemo isto protiv Zvezde. Najjači su u ligi pokriveni na svim pozicijama. Doći će pripremljeni pošto moraju da nas dobiju, njima će biti teže, jer je veliki ulog na stolu. Ako izgube ostaju bez prvog mesta - dodao je Radivojević.

Treneri obično koriste pauze od utakmica kako bi pojačali trenažni rad, zbili redove i dodatno uigrali ekipu. Igokea nije imala taj luksuz zbog velikih problema sa povredama i bolestima igrača tako da intenzitet nije mogao da bude jak kao što se očekivalo.

- Trenirali smo sve vreme sa šest igrača, tek prekjuče skupili smo desetoricu pa smo mogli nešto da odradimo. Sa te strane smo oslabljeni, ali imamo još pet dana da se pripremimo i uradimo ono što smo hteli. Napustio nas je Kejtin Rajnhart i to je hendikep, ali bez obzira na sve očekujem da odigramo dobru utakmicu - zaključio je Radivojević.

Prijem u ministarstvu

Povodom osvajanja Kupa BiH košarkašima Igokee upriličen je prijem u Ministarstvu porodice, omladine i sporta.

- Igokea je klub koji vodi računa ne samo o sadašnjim rezultatima već i o budućnosti. Drago mi je da vidim da osim o prvoj ekipi, klub brine i o mlađim kategorijama, jer je to pravi pristup. Kao ministarstvo i ubuduće ćemo, u okviru svojih mogućnosti, podržavati Igokeu kako smo činili i do sada - istakla je ministarka Jasmina Davidović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana